Regiunea din România campioană la consum de alcool. Oltenii sunt în top, iar şomerii şi agricultorii beau de sting

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii şi moldovenii sunt românii care consumă cel mai mult alcool FOTO adevarul
Oltenii şi moldovenii sunt românii care consumă cel mai mult alcool FOTO adevarul

România se află în top 10 al ţărilor europene cu cel mai mare consum de alcool. Dintre români, cel mai mult beau oltenii şi moldovenii. Pe locul trei se află ardelenii. Culmea, statisticile arată că românii beau cel mai mult, când este cel mai puţin indicat să fie consumate băuturi alcoolice.

În Europa, românii se află într-un top 10 al celor mai mari consumatori de băuturi alcoolice. Mai precis pe locul 8 după Andorra.  

Specialiştii au realizat şi o serie de statistici care arată în ce regiune a ţării se bea cel mai mult şi mai ales ce fel de băuturi alcoolice preferă localnici. Din cifrele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, oltenii şi moldovenii, în special cei care locuiesc în mediul rural sunt adevăraţi campioni la consumul de băuturi alcoolice. 

Oltenii, fanii lui Bacchus din România

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, românii care consumă cantităţile cele mai mari de băuturi alcoolice sunt oltenii. ”Pe primul loc la consumul de alcool se află Oltenia. Constantăm că băuturile preferate în aceea zonă sunt vinul şi berea”, precizează Valentin Popa, directorul Direcţiei de Statistică Botoşani. 

Conform statisticilor, în Oltenia se beau 1,705 litri de vin, cantitate lunară medie. Pe locul sunt moldovenii care beau o cantitate medie lunară pe persoană de peste 1,400 de litri de vin. Statisticienii arată că atât oltenii cât şi moldovenii sunt îndrăgostiţi de vin. Pe locul doi în topul preferinţelor acestora este berea. Pe locul trei la consumul de alcool sunt ardelenii. Aceştia preferă însă berea, iar pe locul doi vinul. 

Şomerii şi oamenii de la ţară beau de sting

Totodată, cei mai mari consumatori de alcool sunt şomerii, arată aceeaşi statistică. Aceştia beau peste 2.000 de litri, consum mediu lunar. Totodată cei mai mari consumatori de alcool sunt în mediul rural, agricultorii fiind în top cu peste 3,000 de litri, consum mediu lunar. Totodată aceleaşi statistici arată că românii consumă alcool tocmai atunci când ar trebui să se abţină. Mai precis, pe vreme de caniculă, românii fac cel mai adesea exces de băuturi alcoolice. 

”Vârful consumului de alcool este atins în sezonul cald, mai precis din luna mai până septembrie. Preferate sunt vinul şi berea”, spune Valentin Popa. Potrivit medicilor, consumul de băuturi alcoolice vara se poate dovedi mortal, mai ales fiindcă băuturile alcoolice provoacă deshidratare masivă, dar şi complicaţii ale sistemului circulator.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Shia LaBeouf a fost arestat în Georgia după ce s-a îmbătat şi a stârnit un nou scandal

Restricţii la publicitatea la băuturile alcoolice

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite