Potop pe străzile Botoşaniului. Oraşul, inundat după două zile de ploi abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe cartiere din Botoşani au fost inundate FOTO botosaneanul.ro
Mai multe cartiere din Botoşani au fost inundate FOTO botosaneanul.ro

Potop la Botoşani după ploile torenţiale de joi. Străzile municipiului reşedinţă de judeţ au fost efectiv inundate. În cartierele mărginaşe localnicii au chemat pompierii pentru a le scoate apa din case şi din curţi. La fiecare ploaie oraşul se inundă.

Atunci când plouă torenţial, municipiul Botoşani devine un uriaş lac de acumulare. Din cauza sistemului pluvial ineficient şi foarte învechit, oraşul este efectiv inundat. Intersecţiile şi giratoriile devin impracticabile iar casele oamenilor sunt inundate. După ploile abundente de miercuri şi joi oraşul a fost din nou potopit de apă. Pluvialele au refulat în mai multe zone din municipiu şi au inundat arterele principale de circulaţie, blocând pe alocuri traficul. 

Cele mai grave situaţii au fost înregistrate la periferia oraşului. Multe străzi precum Berzelor, Humuleşti sau Plopilor, neasfaltate, au fost efectiv măturate de şuvoaie. Apa a intrat în casele oamenilor. În unele locuinţe a ajuns până la nivelul genunchilor, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a pompa apa din case şi curţi. Şi astăzi, vineri 9 octombrie, se anunţă ploi abundente iar oamenii se aşteaptă la ce este mai rău.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO Inundaţiile au măturat un cimitir din sudul Franţei şi unele cadavre au ajuns pe malul italian

Guvernul alocă 1,7 milioane de lei după inundaţiile din Găgăuzia

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite