VIDEO Inundaţiile au măturat un cimitir din sudul Franţei şi unele cadavre au ajuns pe malul italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţiile au făcut ravagii în oraşul Saint-Dalmas-de-Tende din sudul Franţei Foto captură you tube
Inundaţiile au făcut ravagii în oraşul Saint-Dalmas-de-Tende din sudul Franţei Foto captură you tube

Un cimitir din sudul Franţei a fost măturat de pe o vale de o furtună violentă, iar unele cadavre au fost duse de ape până pe malul italian al Mediteranei, au spus oficialii, relatează Reuters.

Inundaţiile au făcut ravagii în oraşul Saint-Dalmas-de-Tende, mare parte din cimitirul său fiind distrus după ce mormintele şi cavourile au fost purtate şi înghiţite de ape. Părţi din cavouri zac pe malurile răului Roya.

”Nu poţi reconstrui un cimitir”, a spus Chantal Bocchin, un localnic. ”Nu merită să reconstruieşti acolo unde nu a mai rămas niciun mormânt”.

În Saint-Dalmas-de-Tende, toate cele patru poduri care leagă cele două jumătăţi ale oraşului s-au prăbuşit, s-au dărâmat case , iar drumurile şi căile ferate au dispărut şi ele sub ape.

Primarul Jean-Pierre Vassallo a spus că furtuna a fost ”apocaliptică”. ”A dezmembrat cimitirul”, a spus Vassalo pentru Reuters. ”Familiile ne-au fost luate, aproape 150 de oameni au fost luaţi de ape”.

Autorităţile italiene au declarat duminică că au descoperit patru corpuri în stare avansată de descompunere pe malul dintre Ventimiglia şi Santo Stefano al Mare, în apropiere de graniţa cu Franţa. Un altul a fost găsit în apropierea unui râu.

”Acestea nu sunt decese recente... ci cadavre vechi care cel mai probabil corespund corpurilor din cimitirele care au fost înghiţite de ape”, a relatat mass-media franceză citându-l pe Bernard Gonzalez, prefectul departamentului Alpes-Maritimes.

12 oameni au murit în urma furtunilor şi inundaţiilor severe de vineri care au afectat Franţa şi Italia, 4 francezi şi 8 italieni, dar 20 de persoane sunt încă dispărute.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite