Oraş din România transformat în lac după o furtună. Apă de peste jumătate de metru pe străzi şi intersecţii inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O stradă din municipiul Botoşani transformată în lac după furtună FOTO botosaneanul.ro
O stradă din municipiul Botoşani transformată în lac după furtună FOTO botosaneanul.ro

Municipiul Botoşani a fost efectiv inundat după numai jumătate de oră de ploaie torenţială. Pluvialele oraşului nu au făcut faţă iar apa s-a revărsat în cantităţi uriaşe pe străzi. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate maşinile rămase în intersecţii.

Ieri după-amiază au avut loc clipe de groază pentru şoferii botoşăneni prinşi în trafic de ploaie. Mai precis, o descărcare puternică de nori, care a durat maxim o jumătate de oră a reuşit să transforme zona centrală a municipiului Botoşani într-un lac. În unele zone, apa venea în valuri şi torenţi pe străzile cele mai circulate inclusiv pe Calea Naţională, Bulevard, Pacea sau strada Împărat Traian.

Maşini scoase din apă cu pompierii

Cele mai mari probleme au fost înregistrate în giratorii şi intersecţii, mai ales pe strada Împărat Traian dar şi pe Calea Naţională în apropierea Bazarului. Au fost maşini care au rămas efectiv în apa care depăşea jumătate de metru. Alte autoturisme au fost efectiv împinse de curenţii de pe stradă, pe contrasens. Inclusiv un camion de 3.5 tone a rămas prins în apele revărsate pe străzi, la giratoriul dintre străzile Împărat Traian şi Octav Onicescu. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate maşinile din apa tot mai adâncă din intersecţii. Mai mult decât atât curţile oamenilor care locuiesc la case pe strada Împărat Traian în special au fost inundate. Botoşaniul se află încă sub cod portocaliu şi se aşteaptă noi valuri de precipitaţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Pompierii, mobilizaţi pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate de ploi

FOTO Noi urmări ale furtunii violente din Alba. Drum distrus de viitură, locuinţe izolate la Săsciori

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite