Municipiul Botoşani intră în carantină. Prefectul se gândeşte să ceară ajutorul armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipiul Botoşani va fi carantinat FOTO Agerpres
Municipiul Botoşani va fi carantinat FOTO Agerpres

Municipiul Botoşani va intra în carantină cel mai probabil de la mijlocul acestei săptămâni. Indicele de infectare a depăşit deja 6 la mie iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să ia o hotărâre în acest sens.

Municipiul Botoşani a depăşit deja indicele de infectare de 6 la mie, indice după care o localitate este pasibilă de a intra în carantină. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record negativ de infectări cu SARS-COV 2. Nu mai puţin de 223 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate, dintre care 111 doar în municipiul Botoşani. În aceste condiţii prefectul Botoşaniului, Dan Nechifor a luat deja în calcul carantinarea municipiului reşedinţă de judeţ. 

Acesta a precizat marţi că decizia va fi luată în curând de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani pe baza factorului de risc măsurat în ultimele trei zile.  „Urmează să carantinăm săptămâna această municipiul Botoşani, contextul pandemic este destul de complicat”, spune prefectul. Reprezentantul Guvernului în teritoriu se gândeşte chiar să ceară şi sprijinul armatei. În momentul de faţă, în judeţul Botoşani, sunt carantinate cinci sate iar 26 de alte localităţi se află în scenariul roşu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ministrul Educaţiei: Şcolile se pot închide doar prin ordin de carantinare

Carantină de noapte în weekend şi mască obligatorie în spaţii publice la Alba Iulia. Incidenţa a trecut de 6 cazuri la mie

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite