Minune de Crăciun pentru Cerasela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerasela speră să găsească un donator
Cerasela speră să găsească un donator

Tânăra a fost inculsă pe lista de aşteptare pentru plămâni. Medicii din Viena, unde se va face transplantul, i-au cerut să-şi facă mai multe analize la zi, motiv pentru care familia Ceraselei va merge la Bucureşti.

Cerasela Mihovici, tânăra de 19 ani din Răuseni care nu poate respira normal, a primit în Ajunul Crăciunului o veste bună. Un voluntar al Asociaţiei „Salvează Vieţi“, stabilit la Viena, a sunat-o cu o zi înainte de Crăciun să-i spună că a fost inclusă pe lista de aşteptare pentru a primi plămâni de la un donator.

„E cea mai frumoasă veste pe care o puteam primi de Crăciun. Sunt foarte fericită. E o minune de Crăciun“, a declarat Cerasela Mihovici. Tânăra suferă de fibroză pulmonară idiopatică şi respiră cu ajutorul unui aparat cu oxigen. Ea ar trebui să facă transplantul la Viena, după ce Ministerul Sănătăţii i-a acceptat dosarul pentru finanţarea tratamentului în străinătate.

Ajutată de cititorii „Adevărul de Seară“

Recent, actul care dovedeşte asigurarea finanţării a ajuns în atenţia medicilor din Viena. Costurile unui astfel de transplant ajung la 120.000 de euro, însă pentru ca Cerasela să poată fi salvată are nevoie de un donator. „Acum ne rugăm să se găsească cât mai repede un donator. Când am fost cu fata la consultaţie în Viena, am întâlnit persoane care au aşteptat şapte zile, dar şi persoane care au aşteptat cinci, şase şi chiar nouă luni“, a spus Alexandrina Mihovici, mama Ceraselei. Odată efectuată operaţia, Cerasela va avea nevoie de tratament postoperatoriu. Cheltuielile de transport în străinătate vor fi suportate de familie.

De mare ajutor îi vor fi banii colectaţi în urma mediatizării cazului Ceraselei. La cei aproximativ 11.000 de euro s-au adăugat banii colectaţi prin donaţiile făcute în magazinele Fidelio, cu ajutorul campaniei realizare împreună cu ziarul „Adevărul de Seară“.

În urmă cu aproximativ o lună, cititorii „Adevărul de Seară“ care şi-au făcut cumpărăturile în supermarketurile Fidelio au donat aproape 1.900 de lei.
Campania a continuat până luni, 26 decembrie, când mama Ceraselei a ridicat suma de 1.850 de lei din urnele amplasate în cele cinci supermarketuri. Cea mai mare sumă, peste 900 de lei, s-a strâns la magazinul de pe Pietonalul Transilvaniei.

„Le mulţumim din suflet celor care ne-au dat din puţinul lor. Le dorim sănătate în noul an şi să nu uite că prin gestul lor eu îmi voi putea salva fiica şi asta înseamnă enorm“, a completat Alexandrina Mihovici.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite