Inspectoratul Şcolar îndeamnă părinţii să-i reclame pe dascălii care le cer bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul general Ada Macovei (foto)vrea să scape de  dascălii care cer bani
Inspectorul general Ada Macovei (foto)vrea să scape de dascălii care cer bani

Conducerea Inspectoratul Şcolar Botoşani a declarat război cadrelor didactice care pretind bani de la părinţi  sub pretextul realizării unor investiţii în şcoli sau pentru fondul clasei. Şefa ISJ  are informaţii precise că unii dascăli fac adevărate afaceri în şcoli obligând părinţii să cotizeze sume mari pentru diferite materiale didactice sau  pentru plata unor aşa zise "cursuri opţionale".

Conducerea Inspectoratului  Şcolar s-a arătata idignată de faptul că tot mai mulţi părinţi au reclamat că dascălii botoşăneni pretind sume colosale la începutul şcolii pentru fondul clasei, realizarea unor investiţii în sălile de clasă sau chiar pentru plata unor cursuri opţionale, dar care în realitate sunt impuse elevilor doar ca cei care le predă să câştige bani în plus.

Pentru că cei mai mulţi părinţi nu doresc să-şi decline identitate de frică ca dascălii să nu le persecute copiii, Inspectoratul şcolar a creat adresa de email scoalacurata@gmail.com , unde pot fi trimise reclamaţiile, urmând ca fiecare informaţie să fie ulterior verificată.

" La această adresă,  sub anonimat,  se poate trimite doar numele cadrelor didactice care au cerut bani" a spus inpectorul general Ada Macovei.

Inspectorul general a promis că în baza sesizărilor primite nu va ezita să meargă la şcolile sau grădiniţele  unde au fost semnalate abuzuri şi în cazul în care informaţiile vor fi reale cadrele didactice vor fi  aspru sancţionate. Cele mai multe reclamaţii au fost făcute de părinţii copiilor de grădiniţă care au fost obligaţi de educatoare să cotizeze sute de lei pentru cursuri de dans modern sau pentru achiziţionarea de aparatură elecronică. Sumele pretinse părinţilor pornesc de la 50 lei şi ajung chiar la 500 lei.

"Părinţii sunt nemulţumiţi că nu mai pot suporta taxele impuse de unităţile de învăţământ. Le reamintesc tuturor cadrelor didactice care pretind  bani de la părinţi că învăţământul este gratuit. Se cer bani pentru tot felul de material auxiliare, materiale de curătenie şi alte echipamente şi mijloace de comunicare.Nu se poate  fără LCD la grădiniţă? Mocheta de anul trecut scade calitatea actului educaţional? Sunt cazuri de învăţători şi profesori care obligă elevii la nişte opţionale de limbi străine sau dans pe banii părintilor, pe o taxă semnificativă,  comparativă cu salariul", a declarat Ada Macovei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite