Iarna s-a dezlănţuit la Botoşani. Şapte drumuri judeţene au fost închise iar din cauza viscolului  un autoturism s-a izbit într-un utilaj pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul a început să dea mari bătăi de cap drumarilor din judeţul Botoşani. Nu mai puţin de şapte drumuri judeţene a fost închise circulaţiei. Din cauza lipsei de vizibilitate un autourism s-a izbit chiar de un utilaj folosit la deszăpezire.

Iarna dă mari bătăi de cap autorităţilor, la Botoşani. În momentul de faţă viscolul face legea, spulberând zăpada de pe câmpuri şi înzăpezind drumurile judeţene. Sunt localităţi care au rămas fără curent iar vizibilitatea redusă constituie un pericol pentru şoferi.

Drumuri închise circulaţiei

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botşani la ora 17.00 în judeţul Botoşani din cauza viscolului care aruncă zăpada direct pe carsabil, au fost închise 7 drumuri judeţene cu opt sectoare. Astfel nu se circulă pe DJ 282   Răuseni- limita judeţ Iaşi, DJ 282 B  Prajeni- limita judeţ Iaşi, DJ 282 Dangeni – Hanesti, DJ 293 Dorohoi - Dumeni- Havârna- Mileanca - Cotusca - Ghireni -  DN 24 C, DJ 294 A Avrameni   - Mitoc, DJ 294 C Hanesti - Borolea  -Manoleasa, DJ 294 Dangeni  - Mihalaseni - DN 24 C, DJ 291 K Lozna- Talpa. 

Drumuri naţionale nu au fost închise dar se circulă în tot judeţul în condiţii de iarnă. Autorităţile nu recomandă şoferilor să facă călătorii inutile. Se acţionează pe drumurile naţionale cu 27 de utilaje iar pe cele judeţene cu 36 de utilaje.  O parte din comuna Lunca a rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic. Temperaturile sunt foarte scăzute, ajungându-se până la -20 de grade, temperatură resimţită.

Vizibilitate redusă pe drumuri

O altă mare problemă este vizibilitatea redusă din cauza viscolului. Acesta este motivul pentru care o maşină de teren s-a izbit astăzi chiar de un utilaj pentru deszăpezire. Accidentul a avut loc pe drumul ce leagă Dorohoiul de Darabani. La un moment dat vizibiliatea era de doi metri doar, iar şoferul jeep-ului a vrut să evite un morman de zăpadă şi s-a izbit direct în lama unui utilaj pentru deszăpezire. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Tot în cursul zilei de duminică au avut loc nu mai puţin de trei accidente rutiere, dintre care unul deosebit de grav petrecut în zona pădurii Baisa pe drumul Botoşani-Suceava. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

România paralizată de ger. Ce ne aşteaptă în următoarele zile

A patra zi de viscol şi ger în Europa: localităţi izolate şi trafic îngreunat în mai multe ţări

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite