FOTO Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Ucraineană organizată în premieră la Botoşani

0
0

Luni după-amiază a avut loc la Botoşani deschiderea oficială a Olimpiadei naţionale de Limba şi Literatura Ucraineană. La manifestare au fost prezenţi concurenţii, oficialităţi locale dar şi consulul Ucrainei Vasyl Boiechko. Olimpiada are loc la Colegiul Naţional A.T. Laurian din municipiul Botoşani.

Ediţia a XXII a Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Ucraineană este organizată în acest an la Botoşani şi se defăşoară în perioada 7-10 aprilie. La concurs participă 50 de elevi din toată ţara, dar mai ales din regiunile Suceava şi Maramureş.  

Deschiderea oficială a Olimpiadei avut loc luni în sala mare de spectacole a Teatrului  ”Mihai Eminescu”. Sala a fost arhiplină la eveniment participând elevi, profesori dar şi oficialităţi din România şi Ucraina. Delegaţia ucraineană a fost condusă de consulul Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko.  

Totodată din partea Ministerului Educaţiei Naţionale la manifestări a fost prezentă Elvira Codrea. Cuvântul de deschidere l-a avut Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Mihaela Huncă.  

”Aceste concursuri reprezintă mai ales protejarea, îngrijirea, şi dezvoltarea limbii materne de către noua generaţie ceea ce înseamnă cel mai important lucru pentru fiecare neam, pentru fiecare dintre noi. Participarea la astfel de concursuri şcolare nu trebuie văzută doar ca o experienţă sau ca o provocare competiţională ci ca o obligaţie firească pentru că ea reprezintă în realitate condiţie esenţială pentru dezvoltarea personalităţii fiecăruia şi un demers vital pentru păstrarea culturii”, a precizat Mihaela Huncă. 

La deschiderea oficială a fost prezentat şi un program artistic din partea corului de elevi botoşăneni  ”Anima Musicae”, condus de dirijorul Laurenţiu Palade,dar şi de o delegaţie ucraineană. Aceştia din urmă au adus muzica şi dansul ucrainean pe scena teatrului din Botoşani. Probele concursului vor începe marţi la ora 10. Botoşaniul va fi reprezentat la acestă olimpiadă de două eleve de clasa a VII a de la Mihăileni.

citiţi şi:

FOTO Un olimpic la informatică de la Colegul Naţional „Vasile Alecsandri“ a dispărut de două zile. Sâmbătă ar fi trebuit să fie la Ploieşti, la faza Naţională

Dragoş Caşu, elev al „Colegiului Naţional Unirea”, va reprezenta România la Concursul Internaţional de Neuroştiinţe

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite