FOTO Feerie de iarnă şi peisaje desprinse din cărţile de poveşti în parcul unde Mihai Eminescu se plimba cu Veronica Micle acum 125 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parcul ”Mihai Eminescu” din Botoşani parcă timpul a stat în loc.  Atmosfera frumosului sfârşit al secolului al XIX lea, acel Belle Epoque al Botoşaniului a rămas captiv ca într-o capsulă a timpului printre copacii seculari şi foişoarele vechi de 150 de ani. Iarna însă în parc se crează o feerie greu de descris în cuvinte.

Parcul ”Mihai Eminescu” din Botoşani este preferatul fotografilor botoşăneni, când vine mai ales vorba de peisaje feerice de iarnă. Parcul parte a unei foste păduri ce mărginea de secole târgul Botoşaniului a fost amenajat în urmă cu 150 de ani, cu lac, bănci, alei şi foişoare. 

Peste lacul  au fost arcuite două poduri, pe care le străbătea în 1888 la braţ cu Veronica Micle, poetul Mihai Eminescu. În parcul botoşănean, fosta grădină publică ”Vârnav”, toate s-au conservat. În această zonă, se poate parcă respira din aerul Botoşaniului de altădată. 

Foişoarele şi podurile au fost reabilitate, dar le-a fost păstrată forma şi arhitectura de acum 150 de ani. Când ninge în parc, peisajul este de basm. Se poate spune că vizitatorul intră în altă lume. Parcul cu aspect hibernal l-a impresionat şi pe regele Ferdinand I care a efectuat vizite la Botoşani. 

Acelaşi peisaj i-a impresionat şi pe fotografii care în iarna lui 2010, au reuşit să surpindă feeria parcului ”Mihai Eminescu”. A fost una dintre cele mai frumoase ierni, surprinse prin obiectiv, în parcul botoşănean. Dealtfel în 2010, timp de două luni de zile, în decembrie şi în ianuarie a nins din abundenţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

FOTO Peisaje de basm din lumea gheţurilor din Delta Dunării

FOTO Ierni de poveste în Maramureş. Peisaje de vis pe Valea Vaserului şi pe uliţele satelor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite