FOTO Ierni de poveste în Maramureş. Peisaje de vis pe Valea Vaserului şi pe uliţele satelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna in Maramures FOTO:peterlengyel.wordpress.com
Iarna in Maramures FOTO:peterlengyel.wordpress.com

Zăpadă pe molizi, brazi, pe casele oamenilor, pe ierburile din câmpuri ascunse sub albul imaculat al zăpezii. Un Maramureş alb, ca de poveste, cu peisaje care sunt de neuitat.

Cu siguranţă că iernile în Maramureş nu mai sunt cum erau pe vremea bunicilor noştri. Atunci ningea abundent, cu zăpadă din belşug spre bucuria copiiilor. Cu siguranţă că cele mai frumoase peisaje de iarnă pot fi văzute pe Valea Vaserului, la o plimbare cu celebra Mocăniţă. Turiştii care vin pe Valea Vaserului vor putea vedea albul imaculat al zăpezii pe brazii şi molizii care se arată ochiului de/a lungul Văii Vaserului, cu apa îngheţată a Vaserului...

Acum în Maramureş de iarnă se bucură mai ales cei care locuiesc în zona montană a judeţului. Cel mai bun exemplu este oraşul Cavnic, unde de-a lungul anilor a nins abundent. În 2007 spre exemplu zăpada căzută a creat mari probleme localnicilor. Atunci stratul de zăpadă ajungea să măsoare şi un metru. În 2012 s-a ajuns ca orăşenii din Cavnic să nu mai aibă unde arunca zăpada din curţile caselor, fiind nevoiţi a săpa adevărate tunele prin zăpadă. Atunci în ianuarie 2012 zăpada a ajuns să măsoare la Cavnic şi doi metri.

Alte zone unde iarna e la ea acasă sunt Băiuţ sau Izvoare. De altfel drumul care leagă Cavnicul de Băiuţ este închis pe perioada de iarnă, tocmai din cauza ninsorilor abundente care există în zonă, deszăpezirea fiind extrem de costisitoare. Şi la Borşa oamenii se bucură din plin de zăpadă. 

Citeste si: Cele mai grele ierni din judeţul Dolj, în 1954 şi 2009

FOTO În lumea gheţurilor: cele mai frumoase ierni la Marea Neagră. Imaginile de vis au apărut şi în Daily Mail

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite