FOTO De la lighean la robinet. Copiii din satul Sărata, comuna Mihălăşeni, vor învăţa într-o şcoală europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cateva geamuri de la scoala veche sunt sparte FOTO Adevarul
Cateva geamuri de la scoala veche sunt sparte FOTO Adevarul

Noua unitate de învăţământ, în care vor studia aproximativ 40 de elevi din ciclu primar, a fost construită cu fonduri europene.

Până acum, micuţii din Sărata au învăţat într-o clădire veche şi degradată, construită din 1960. Câteva geamuri erau sparte, pereţii şubrezi iar toaletele erau în spatele şcolii, copiii fiind nevoiţi să se spele pe mâini la lighean. De luni, însă, elevii vor învăţa în noua clădire situată la doar câţiva metri de cea veche. Aici au apă curentă, toalete în incinta şcolii, căldură şi mobilier nou. În plus unitatea de învăţământ funcţionează şi ca centru after-school.  

Aveţi condiţii foarte bune şi de aceea trebuie să şi învăţaţi cât mai bine şi să vă ascultati părinţii şi învăţătorii. Eu am învăţat într-o şcoală din tuci lipită chiar de părinţii noştri. Iar acea şcoală a format generaţii şi generaţii de copii, cu profesori cărora le ducem şi acum flori. Vă doresc dumneavoastră, domnilor profesori să reuşiţi să formaţi aceşti copii cu respect faţă de cei din jur şi cu dragoste de ştiinţă. Cu atât mai mult acum, când, iată, aveţi condiţii optime pentru a vă îndeplini misiunea, le-a spus prefectul Costică Macaleţi elevilor prezenţi la inaugurarea unităţii de învăţământ. 

Extrem de încântată de ceea ce a văzut a fost şi şefa învăţământului botoşănean, Mihaela Huncă, care a ţinut să vadă cum arată nouă şcoală. 

Aşa ne dorim să fie în fiecare comunitate, să aibă o astfel de şcoală în care copiii să se bucure de toate condiţiile  Sunt bucuroasă alturi de cei de aici pentru care astăzi este o sărbătoare, au intrat în şcoală nouă, este nemaipomenit, a declarat Mihaela Hunca, inspector scolar general.  

Şcoală a fost construită printr-un proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a cărui valoare a fost de peste 1.740.000 de euro. Însă, tot în cadrul acestui proiect a fost construită şi o bază sportivă multifuncţională şi a fost reabilitat căminul cultural din Mihălăşeni.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite