VIDEO Buzăul, un judeţ paralizat de zăpadă şi viscol. Drumuri naţionale închise şi şoferi nervoşi că nu li se dă voie să circule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După codul portocaliu instituit de aseară, luni, judeţul Buzău a intrat în cod roşu de la orele 8.30, până la 13. Chiar dacă au fost preveniţi să circule cu prudenţă şoferii au scăpat maşinile în şanţuri şi au dat emoţii pasagerilor. În muncipiul Buzău sunt filtre de poliţişti care îi întorc pe şoferi din drum şi îi sfătuiesc să aştepte până la redeschiderea şoselelor.

Vizibilitatea pe şosele redusă la cel mult 10 metri  şi vântul extrem de puternic au determinat  autorităţile să închidă toate drumurile  naţionale din Buzău. 

La ieşirile din oraş dar şi în fiecare localitate poliţiştii au vegheat ca niciun autovehicul să nu se avânte în viscolul extrem.

În localitatea Poşta Câlnău un autobuz cu 40 de pasageri care face curse regulate între Racoviţeni şi Buzău a fost oprit la adăpost într-o parcare.

Dacă în interiorul localităţilor zăpada aşternută nu depăşeşte 30-40 cm, la câmpie zăpada este spulberată iar viteza vântului depăşeşte  90 de km la oră la rafală. 

Drumarii spun că nu sunt suluri pe şosea, însă vizibilitatea extrem de redusă, viteza foarte mare a vîntului şi gheaţa de pe carosabil ar fi produs cu siguranţă blocaje şi tragedii.

CITEŞTE ŞI

Deputatul PNL Cezar Preda declară Cod Roşu de incompetenţă la Buzău

Cod portocaliu de viscol, în Buzău. Până la ora 15.00, mai multe drumuri sunt închise

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite