Fetiţă de patru ani, preluată de SMURD după ce a înghiţit o monedă

0
Publicat:

O fetiţă, în vârstă de patru ani, din localitatea Corni, județul Botoșani, a ajuns la spital după ce a înghiţit accidental o monedă. ISU Botoșani le amintește părinților care au copii mici că aceștia sunt foarte imprevizibili, iar situațiile ca aceasta pot fi frecvente.

Mulţi copii ajung la spital după diverse accidente petrecute acasă. FOTO arhivă Diana Cimpoeșu
Mulţi copii ajung la spital după diverse accidente petrecute acasă. FOTO arhivă Diana Cimpoeșu

Cea care a cerut ajutorul medicilor a fost mama fetiței, a informat ISU Botoşani, potrivit Agerpres.

La caz s-a deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a preluat copila din autoturismul părinţilor, la intrarea în municipiul Botoşani.

Fetița a fost transportată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, fiind conştientă şi stabilă hemodinamic.

„Copiii sunt foarte curioşi şi imprevizibili”

ISU Botoşani derulează de aproape patru ani o campanie de informare, conştientizare şi responsabilizare a adulţilor „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Proiectul, unic la nivel naţional, îşi propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicaţi copiii sub cinci ani.

În ultimii ani, tot mai mulţi copii botoşăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanţe toxice, s-au opărit, au înghiţit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme.

„Copiii sunt foarte curioşi şi imprevizibili şi, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceştia să fie supravegheaţi în permanenţă, mai ales în primii ani de viaţă, când au tendinţa de a duce la gură sau la nas toate obiectele pe care le găsesc şi au probleme cu respiraţia. Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix şi exemplele pot continua - toate sunt obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor pot deveni periculoase. Ţineţi departe de copiii mici produse precum boabele de fasole, porumb, mazăre, orice fel de seminţe, mărgele, polistiren, fragmente de jucării! Învăţaţi-i să mănânce încet pentru a nu se îneca! Atenţie la obiectele cu care se joacă copilul dumneavoastră şi ce jucării primeşte!”, sunt doar câteva dintre sfaturile ISU oferite părinţilor, potrivit Agerpres.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite