Copil în stare gravă după ce s-a opărit cu lichide fierbinți. A suferit arsuri pe 55% din corp

0
Publicat:

Un băiețel de doi ani dintr-o comună vasluiană a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. O ambulanță SMURD l-a transportat la aeroportul din Bacău, de unde va fi transferat la un spital din București.

Copilul a fost transportat cu o ambulanță la aeroportul din Bacău FOTO arhivă Adevărul
Copilul a fost transportat cu o ambulanță la aeroportul din Bacău FOTO arhivă Adevărul

Ambulanța SMURD Vaslui, unitatea de terapie intensivă mobilă, a transportat duminică, 30 octombrie, la aeroportul din municipiul Bacău un copil în vârstă de doi ani care a suferit arsuri cu lichide fierbinți.

Este vorba despre un băiețel din satul Buscata, comuna Ivănești, care a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 55% din suprafața corporală. Copilul va fi transferat la un spital din București pentru tratament de specialitate.

Nu se cunosc încă circumstanțele în care micuțul a suferit arsurile.

Copil de șase ani, atins de flăcări. A aruncat un recipient cu benzină în foc

Un alt incident în care a fost implicat un copil a avut loc pe 4 septembrie în localitatea Buda, comuna Oşeşti, județul Vaslui. Un copil în vârstă de şase ani a suferit arsuri după ce a aruncat un recipient cu benzină în foc.  

Echipajul ajuns la faţa locului a constatat că micuțul a suferit arsuri de gradul doi pe faţă şi pe corp. „Copilul a primit primul ajutor, iar acum este transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Ulterior, medicii au stabilit că suprafaţa afectată este de 10%. Pompierii au aflat că mama copilului se afla în apropiere şi imediat cum acesta a fost cuprins de flăcări, a aruncat cu apă peste el pentru a-l salva.

Opăriți cu ciorbă

Un accident grav în care au fost implicați copii a avut loc anul trecut în județul Vaslui. Doi copii au ajuns pe 27.02.2021 la Spitalul din Huşi, judeţul Vaslui, după ce s-au opărit cu ciorbă. O fetiţă de un an şi nouă luni, a suferit arsuri de gradele doi şi trei pe aproape tot corpul.

Cei doi copii s-au opărit cu ciorbă fierbinte, dar s-au aflat circumstanţele în care a avut loc accidentul.

„Micuţii au fost aduşi la Spitalul din Huşi cu arsuri provocate de lichide fierbinţi”, a declarat Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanţei Vaslui.

Medicul a spus că fetiţa de un an şi nouă luni era în stare gravă cu arsuri de gradele doi-trei pe 90% din suprafaţa corporală, în timp ce băieţelul, care are arsuri de gradul doi pe 6% din suprafaţa corpului, este în stare stabilă.

Reprezentanţii Spitalului Huşi i-au transferat pe cei doi copii la Spitalul Sf. Maria din Iaşi cu un elicopter SMURD pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite