Copil de doi ani, înecat într-o fosă septică. Părinții l-au scos din bazin, dar resuscitarea a eșuat

0
Publicat:

S-a întâmplat o tragedie fără margini într-o familie din județul Arad, al cărui copil de doi ani a murit căzând într-o fosă septică. Micuțul mai avea un frate în vârstă de 4 ani.

Copilul a căzut într-o fosă septică FOTO arhivă Adevărul
Copilul a căzut într-o fosă septică FOTO arhivă Adevărul

Este vorba despre o familie din localitatea Vasile Goldiș, comuna Beliu.

Astăzi (miercuri, 20 martie 2024 - n.r.), în jurul orei 13.30, prin apel la numărul unic de urgență 112, am fost anunțați despre faptul că un minor în vârstă de 2 ani ar fi căzut într-un bazin de colectare a apei, aflat în curtea unei gospodării din localitatea Vasile Goldiș. De îndată, pentru misiune a fost alocat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Ineu, ulterior fiind solicitat și echipajul medical SMURD Terapie Intensivă Mobilă din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

La sosirea echipajului SAJ, minorul era în stare de inconștiență, fiind extras din bazin de către părinți. Au fost începute manevrele de resuscitare, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de către echipajele medicale prezente, minorul a fost declarat decedat de către medicul echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă.

Tatăl băiețelului mort este un fost angajat al Primăriei Beliu, iar acasă mai are un copil în vârstă de 4 ani.

Alte cazuri 

A fost de ajuns o clipă de neatenție, când copilul a fugit de lângă adulți și a căzut în bazinul de colectare. Nu este primul caz când un copil așa de mic scapă din vederea familiei. Cazul de la Botoșani l-a avut protagonist tot pe un copil de doi ani, care era supravegheat de bunica lui. Din fericire micuțul dispărut a fost găsit teafăr în pădure. 

Un alt caz s-a petrecut în urmă cu mulți ani, când un copil de doar un an şi jumătate din comuna bistriţeană Rodna şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut într-o fosă septică şi a murit înecat, fiind lăsat nesupravegheat de mama sa. Peste 100 de jandarmi, pompieri, poliţişti şi voluntari l-au căutat pe copil mai bine de cinci ore, trupul său fiind găsit în cele din urmă într-o fosă septică veche de câteva decenii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite