Cum au reuşit trei tineri să escrocheze mai mulţi localnici din nordul Moldovei cu euro falşi

0
0
Mascaţii au descins la suspecţi FOTO digi24
Mascaţii au descins la suspecţi FOTO digi24

Trei tineri din judeţul Botoşani au fost arestaţi după ce ar fi păcălit mai multe persoane cu valută falsă. Pentru prinderea acestora Poliţia a desfăşurat o acţiune de amploare.

Săptămâna aceasta, în judeţul Botoşani, Poliţia a desfăşurat o acţiune de amploare pentru prinderea unui grup de tineri bănuiţi că au pus în circulaţie valută falsă şi totodată au păcălit mai mulţi oameni cu bancnote falsificate. 

În urma descinderilor nouă persoane au fost ridicate de mascaţi şi duse la audieri. Trei dintre acestea, mai precis trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani au fost reţinuţi şi arestaţi.  

Oameni păcăliţi cu euro falşi

Din ceea ce reiese până acum din anchetă, tinerii ar fi luat mai multe bancnote euro vândute de o firmă pe post de suvenir. Botoşănenii şi-au dat seama că pot păcăli uşor, mai ales personele din zonele rurale. Au plecat prin satele de la marginea Dorohoiului şi au început să ceară localnicilor să le schimbe euro falşi cu bani româneşti. 

Aceştia motivau că au nevoie urgent de bani româneşti şi că nu au unde să schimbe. Aşa că mai mulţi oameni s-au trezit înşelaţi. Au dat bani adevăraţi pe euro falşi. Când au văzut că au fost traşi pe sfoară, păgubiţii au sunat la Poliţie. După o acţiune de amploare, cei trei tineri au fost arestaţi şi acuzaţi de înşelăciune.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 Escrocheria care a scandalizat Germania. O grupare infracţională s-a folosit de familii sărace ca să încaseze ilegal peste un milion de euro de la statul german

Percheziţii la un bucureştean care a scos la vânzare 230 de biciclete pe care fusese angajat să le transporte. Prejudiciul, circa 155.000 de euro

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite