Cum a reuşit un puşti de 13 ani să bage groaza în colegi. Copilul a venit la cursuri cu un cuţit de 30 de centimetri şi a ameninţat cu moartea un coleg de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică la un liceu din România. Un copil de clasa a VII-a a venit la şcoală înarmat cu un cuţit de 30 de centimetri şi a ameninţat pe unul dintre colegii săi. Elevul ar fi fluturat arma şi prin faţa profesorilor. Incidentul a fost raportat abia a doua zi.

Un elev de clasa a VII a, D. I. de 13 ani, la Liceul de Arte ”Ştefan Luchian” din municipiul Botoşani a băgat în sperieţi toată clasa. A venit înarmat cu un cuţit de bucătărie şi l-a ameninţat cu moartea pe un coleg. Copilul a scos de mai multe ori cuţitul în clasă, se pare şi de faţă cu o profesoară. Incidentul a fost raportat la Poliţie. Oamenii legii au deschis o anchetă.

S-a răzbunat după o bătaie

Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă. Cu o zi înainte, între D.I. şi P.C, colegi în clasa a VII-a la Liceul de Artă, a avut loc o altercaţie. Cei doi băieţi s-au certat, apoi şi-au împărţit pumni. Victorios a ieşit P.C. Pentru a se răzbuna, D.I. a venit la şcoală, pe 1 aprilie, cu un cuţit cu o lamă de 30 de centimetri. Dorea răzbunare şi l-a ameninţat cu moartea pe colegul său. Acesta se pare că a fugit din calea copilului de numai 13 ani înarmat cu un cuţit de bucătărie.

Unul dintre părinţi susţine că D.I. a mai scos cuţitul de câteva ori şi l-a fluturat în faţa colegilor şi chiar a unei profesoare. ” În ziua de 1 aprilie, în Liceul de Arte Ştefan Luchian, un copil de clasa a VII-a a venit la şcoală cu un cuţit de bucătărie în ghiozdan, iar în pauza a ameninţat cu moartea un coleg.  Arma nu a fost reţinută ci din contră, copilul a păstrat cuţitul în ghiozdan, după care l-a arătat şi unei profesoare de desen în timpul orei, după care din nou l-a păstrat şi era un cuţit de circa 30 centimetri.”, a precizat în sesizarea către conducere, făcută publică de botoşăneanul.ro. 

Incidentul a fost raportat abia a doua zi

Abia după ce copilul ameninţat cu moartea ar fi povestit părinţilor ceea ce a păţit la şcoală, conducerea şcolii a fost sesizată. Poliţiştii au fost anunţati de directoarea liceului, fiind sesizat totodată şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Poliţiştii au deschis o anchetă, fiind întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe copilului care şi-a bătut colegul, iar celui care a venit cu arma la şcoală, dosar pentru port ilegal de armă albă, dar şi ameninţare.

Cel mai probabil părinţii vor fi cei care vor suporta consecinţele legale. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au demarat o anchetă la liceu. De precizat că la Liceul de Arte din Botoşani a mai avut loc un incident anul trecut, când părinţii unui copil au anunţat Poliţia, acuzând pe tatăl unui coleg, că a venit şi l-a lovit chiar în incinta liceului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri: 

Taximetrist vasluian, tâlhărit de un client: sub ameninţarea cuţitului, i-au fost furaţi pantofii, telefonul şi toţi banii

„Geo cel Rău“ mai avea două dosare penale pentru ameninţare şi agresiune. Nu avea voie să se apropie de Cristina, pe care a ucis-o cu sânge rece

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite