Cum a ajuns un bătrân dator vândut la ieşirea din spital. O asistentă a luat credit cu buletinul lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz scandalos a fost scos la iveală în judeţul Botoşani. O asistentă de la spitalul de boli pulmonare din municipiul reşedinţă de judeţ a făcut un credit la un CAR folosind ilegal datele personale ale unui pacient în vârstă de 67 de ani. Bătrânul s-a trezit cu somaţii acasă, fiindcă asistenta nu a mai achitat ratele la credit.

Un bărbat de 67 de ani din comuna botoşăneană Hlipiceni s-a trezit dator vândut după ce a fost internat în spital. O asistentă de la Spitalul de Pneumofitziologie din Botoşani, unitatea sanitară în care a fost internat bărbatul acum doi ani, i-a folosit ilegal datele personale pentru a obţine un credit la CAR. În urmă cu o lună bătrânul s-a trezit acasă cu somaţii, fiind  înştiinţat că are de achitat peste 6000 de lei, adică ratele pe care asistenta nu le-a mai plătit.

Credit cu buletinul pacientului

Botoşăneanul de 67 de ani a fost internat de două ori la Spitalul de Pneumoftiziologie. Ultima dată la finele anului 2016. La utima internare, una dintre asistentele spitalului i-ar fi folosit bătrânului buletinul şi datele personale pentru a obţine un credit la CAR. Mai precis, l-a pus pe săteanul din Hlipiceni girant fără voia sa. În urmă cu o lună însă, bătrânul a descoperit că este dator vândut la un CAR din municipiul Botoşani. I-a venit acasă o somaţie prin care este informat că trebuie să plătească 6000 de lei. Adică ratele pe care asistenta nu le-ar mai fi plătit. 

Asistenta riscă închisoarea

S-a sesizat şi Adrian Boghinciuc, fiul bătrânului. Acesta povesteşte pentru Digi 24 că s-a dus direct la spital şi a confruntat-o pe asistentă. Aceasta ar fi recunoscut, mărturiseşte bărbatul pentru acelaşi post tv.

”M-am întâlnit cu ea aici la poarta spitalului, mi-a spus să nu mă duc în spital pentru că nu vrea să afle colegii ce a făcut, că-şi cere scuze, că nu trebuia să facă aşa ceva, că a greşit”, mărturiseşte fiul bătrânului pentru Digi 24. Totodată, s-a sesizat şi conducerea spitalului, care a spus că persoana bănuită este asistentă principală pe biroul de internări. Reprezentanţii Poliţiei, la rândul lor, spun că anchetează cazul iar asistenta este cercetată pentru fals şi uz de fals. Dacă este dovedită vinovată, riscă patru ani de închisoare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Românca urmărită penal după ce ar fi escrocat un bătrân italian de 780.000 de euro. „Îmi spunea că vom avea două fetiţe pe care le vom creşte împreună“

O buzoiancă i-a dat toţi banii din casă unei necunoscute, după ce a fost anunţată că fiul ei a suferit un accident rutier

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite