Cea mai râvnită slujbă la Botoşani. Sute de botoşăneni îşi doresc să devină măturători la salubrizare

0
0
Slujba de măturător stradal este foarte ravnită la Botoşani fiindcă este bine platita FOTO Adevărul
Slujba de măturător stradal este foarte ravnită la Botoşani fiindcă este bine platita FOTO Adevărul

Slujba de măturător stradal ese foarte râvnită în rândul botoşănenilor. Disperaţi să aibă o slujbă bine plătită, oamenii renunţă la ruşinea de a fi văzuţi măturând străzile. Ca operator stradal, cum apare slujba in nomenclator se poate câştiga la Botoşani şi pest 1600 de lei.

Sute de botoşăneni vin lunar cu cv-urile la societatea de salubrizare a oraşului. Râvnesc toţi la postul de măturător. Şi nu este o glumă. Peste 450 de botoşăneni îşi doresc să măture străzile oraşului pentru salariul oferit de firmă şi care pare foarte motivant. 

Aproape toţi cei care au depus cv-uri au studii medii, adică au luat chiar şi examenul de Bacalaureat. Restul, sunt, spun şefii de la Urban Serv, tineri cu studii superioare dar care au terminat facultăţi fără acoperire pe piaţa muncii. Posturile de măturător sut însă şi ele limitate. 

”Avem peste 450 de ce ceri de angajare. Vor să fie măturători. Îmi este şi ruşine parcă de unii şi milă în acelaşi timp. Sunt oameni unii cu facultate şi chiar master. Îmi este parcă nu stiu cum să îl pun la mătură. Am reuşit să încadrăm 10 oameni necalificaţi la începutul acestui an, fiindcă au fost 10 pensionări . Momentan nu sunt posturi disponibile”, spune Simion Drelciuc, directorul de la Urban Serv.

Ruşinea dată pe un salariu consistent

Şeful de la Urban Serv spune că oamenii sunt atraşi de postul de măturător, fiindcă salariul este foarte motivant. Cu tot cu sporuri se poate ajunge şi la peste 1600 de lei. Iar mulţi botoşăneni care nu lucrează sau lucrează pe 700-800 de lei sunt dispuşi să dea la o parte ruşinea şi să treacă în spatele măturii. 

”Este parcă ruşinos aşa, că mă ştie o mulţime de lume. Dar cu ce să trăiesc. Peste tot multă muncă şi bani puţini. Aici măcar munceşti dar vezi nişte bani. Aş da şi la matură. Chiar m-aş bucura să se elibereze un post”, spune un aspirant la postul de măturător.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Măturătorii şi gunoierii din Botoşani se pregătesc de grevă generală. Aceştia sunt nemulţumiţi că şefii le-au tăiat din lefuri

Bacinschi s-a apucat de măturat în Focşani

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite