Câtă şpagă trebuia să dea un şofer pentru a scăpa de etilotest sau radar la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi poliţişti au fost conduşi la audieri FOTO botosaneanul.ro
Mai mulţi poliţişti au fost conduşi la audieri FOTO botosaneanul.ro

Noi detalii ies la iveală în cazul acţiunii DNA la Serviciul de Poliţie Rutieră Botoşani. Mai bine de jumătate dintre poliţiştii rutieri din cadrul serviciului au fost aduşi la audieri. Se bănuieşte că aceştia luau mită de la şoferi pentru a închide ochii la diferite abateri în trafic, inclusiv consum de alcool la volan.

Miercuri dimineaţă, în municipiul Botoşani au avut loc descinderi de amploare ale DNA şi DGA. Vizaţi au fost poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră. Au fost făcute percheziţii la sediul instituţiei dar şi la locuinţele a 17 poliţişti. Până şi maşinile de poliţie au fost verficate, la fel şi înscrisurile de la etiloteste dar şi spaţiile de stocare ale aparatelor radar.  Anchetatorii DNA bănuiesc fapte de corupţie grave în rândul poliţiştilor rutieri botoşăneni.

Jumătate din secţie la audieri

Nu mai puţin de 17 foşti sau actuali poliţişti de la Rutieră au fost duşi la audieri de angajaţii DNA. Propriu-zis, jumătate dintre angajaţii Serviciul Rutier de la Botoşani au ajuns la audieri. Inclusiv un comisar aflat într-o misiune internaţională a fost chemat pentru a da declaraţii. La audieri a ajuns şi un fost şef al Poliţiei Rutiere din Botoşani, plus încă un comisar. 

Şpagă între 100 şi 400 de lei

Anchetatorii DNA îi bănuiesc pe o parte a poliţiştilor de la Rutieră din Botoşani de luare de mită, dar în dosar mai apar şi acuzaţii de favorizare a infractorului, de abuz în serviciu sau falsificarea unor înscrisuri. În mod concret, se bănuieşte că unii poliţişti rutieri ar fi luat şpagă pentru a-i ierta pe şoferi atunci când erau prinşi cu abateri. Închideau ochii la cei care depăşeau limita de viteză sau care se urcau băuţi la volan. În schimb ar fi cerut şoferilor vinovaţi sume între 100 şi 400 de lei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Statele Unite sancţionează trei bulgari şi 64 de companii, din cauza corupţiei

Un bărbat din Bălţi, reţinut de CNA pentru perfectarea permiselor de conducere contra mită

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite