Care erau poziţiile sexuale acceptate de Biserică în Evul Mediu. Cei care practicau sexul oral făceau închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Evul Mediu cuplurile nu aveau voie să facă sex exact aşa cum doreau. Trebuiau să respecte o serie de cerinţe şi să practice arta iubirii doar în anumite poziţii.

Sexul, o activitate plăcută în orice epocă, era puternic cenzurat în Evul Mediu. Cu alte cuvinte pasiunea şi energia sexuală erau considerate un adevărat păcat. Era acceptată doar pentru procreere iar Biserica a reglementat în evul de mijloc modul în care cuplurile creştine puteau să se bucure de viaţa sexuală. Era un calendar bine stabilit dar şi doar anumite poziţii sexuale care puteau fi abordate.

Când aveau voie cuplurile să facă sex

Era de la sine înţeles că sex puteau face doar cuplurile căsătorite. Orice act sexual în afara căsătoriei era un păcat de moarte, pedepsit cu penitenţă, oprobiu public sau chiar închisoare după caz. Ei bine cuplurile căsătorite când venea vorba de sex trebuiau să ţină cont de anumite reguli şi un anumit calendar. Conform surselor medievale era interzis cuplurilor de buni creştini să facă sex duminica, miercurea şi vinerea. 

Deasemenea era interzis să facă dragoste la lumina zilei sau complet dezbrăcaţi. Totodată conform calendarului nimeni nu puta să facă sex, fără să păcătuiască, de Paşti, Crăciun şi alte mari sărbători. Mai mult decât atât posturile trebuiau respectate. Deci fără sex în post. De exemplu înaintea Crăciunului, fiecare familie care nu dorea să păcătuiască trebuia să se abţină de la sex, nu mai puţin de 35 de zile. Interdicţiile continuau şi în alte circumstanţe. De exemplu bărbatul nu putea face dragoste cu nevasta dacă aceasta era în perioada menstruaţiei, dacă era însărcinată şi mai ales dacă alăpta un copil. 

Sexul oral aspru pedepsit

Cuplurile puteau face sex doar noaptea, aproape îmbrăcaţi şi în afara zilelor interzise. Pentru cei mai religioşi sexul era posibil doar pentru procreere, fără săruturi pasionale, fără sex oral, poziţii ciudate şi dacă s-ar putea fără prea multă plăcere. De altfel existau tot soiul de penitenţe pentru cei care păcătuiau din acest punct de vedere. Inclusiv masturbarea era interzisă. „ Dacă îşi provoacă plăcere singur trebuie să se abţină de la carne patru zile. Cel care doreşte să se satisfacă singur şi nu poate trebuie să ţină rugăciuni 40 sau 20 de zile.”, se precizează în ”Canoanele lui Theodore”, un teolog anglo-saxon. Totodată înfierat era sexul oral, total interzis de Biserică. ” Oricine ejaculează în gură, are parte de cel mai mare rău. 

Va regreta până la sfârşitul zilelor sale”, se arată în acelaşi izvor. Totodată în evul mediu în Europa, în anumite regiuni, cei care erau prinşi că fac sex oral cu partnerele erau condamnaţi la trei ani de închisoare. Într-un penitential din Irlanda secolelor IX-X, sexul oral era pedepsit printr-o îndelungată penitenţă. „ Oricine practică păcatul cu buzele, trebuie să facă penitenţă patru ani dacă este pentru prima dată. Dacă face asta de mai multe ori, face penitenţă 7 ani. Oricine îşi varsă sămânţa în gura unei femei, trebuie să facă penitenţă cinci ani”, se arată în acest izvor.

Cum aveau voie cuplurile să facă sex

Totodată teologii medievali au făcut publice singurele poziţii sexuale care erau acceptate de Biserică, ca fiind cel mai puţin păcătoase. Astfel episcopul german Albertus Magnus preciza că există doar 5 poziţii mai puţin cu păcat pentru a face sex. În primul rând este vorba de poziţia misionarului, cea mai indicată şi cea care din punctul oamenilor bisericii din aceea perioadă provoca cea mai puţină plăcere. Era apoi poziţia unul lângă celălalt sau laterală, poziţia aşezată, în picioare şi tergo(pe la spate).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 

Cel mai controversat manual al ucigaşilor de vrăjitoare: ce soartă aveau femeile care „furau” virilitatea bărbaţilor

Cum îşi „restaurau“ virginitatea femeile în trecut: reţetele medievale de reparare a himenului rupt

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite