Canotorii botoşăneni au obţinut 4 medalii la Campionatul Naţional de Canotaj. La eveniment au participat şi numeroase legende ale canotajului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Botoşani, a avut loc campionatul naţional de canotaj la ergometru FOTO Cosmin Zamfirache
La Botoşani, a avut loc campionatul naţional de canotaj la ergometru FOTO Cosmin Zamfirache

Sâmbătă a avut loc la Botoşani Campionatul Naţional de Canotaj la ergometru. Sportivii de la Clubul Sportiv din Botoşani, renumiţi pentru calităţile lor, au confirmat obţinând patru medalii, dintre care două de aur. La eveniment a participat şi Elisabeta Lipă.

Noi performanţe ale sportivilor botoşăneni la canotaj. Sâmbătă în cadrul Campionatului Naţional de Canotaj aceştia au obţinut patru medalii şi implicit locuri pe podium. Campionatul a avut loc chiar la Botoşani şi s-a bucurat şi de participarea unor mari legende ale canotajului românesc.

Canotaj de iarnă

Competiţia de la Botoşani a fost organizată în Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” din municipiul Botoşani, iar canotori din toată ţara s-au întrecut la ergometru. Acesta este un aparat special folosit de canotori iarna, atunci când nu pot ieşi pe apă. Ergometrul este un simulator care înregistrează viteza diverşi parametri şi mai ales timpii. 

Competiţia a fost pe categorii de vârstă şi la finalul zilei competiţionale au fost aleşi câştigătorii. Botoşănenii de la Clubul Sportiv Botoşani, secţia canotaj, au obţinut două medalii de aur, prin  echipajul masculin de juniori format din Ciprian Huc, Ovidiu Cazacu, Bogdan Bulie şi Mugurel Semciuc dar şi prin echipajul de fete format din Damaris Lebădă, Amalia Bucu, Tabita Maftei şi  Alexandra Ungureanu. Au fost obţinute de asemenea o medalie de argint dar şi una de bronz. Culmea medaliatele cu bronz, Adelina Vezeteu şi Iulia Bălăucă s-au apucat de canotaj, cu doar o lună în urmă.

Legendele canotajului la Botoşani

Organizarea Campionatului Naţional de Canotaj la Botoşani a coincis şi cu împlinirea a 25 de ani de la fondarea secţie de canotaj de la Clubul Sportiv Botoşani. De altfel canotajul botoşănean a intrat în legendă prin numeroşii sportivi şi performeri daţi la nivel naţional. Printre aceştia se numără şi Elisabeta Lipă astăzi Ministrul Tineretului şi Sportului. O altă legendă a canotajului botoşănean prezentă la competiţie a fost Georgeta Damian Andrunache.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 

ANALIZĂ: Ce sportivi români mai pot ajunge la Jocurile Olimpice din 2016

Tragedie în sportul românesc. Un tânăr canotor, fiul unei sportive medaliate, a murit electrocutat la pescuit

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite