Cadou de ziua copilului pentru elevii din Botoşani: cei care învaţă foarte bine primesc burse şcolare de merit mai mari cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin votul consilierilor locali, elevii care învaţă bine vor primi burse de la Primărie de două ori mai mari decât până în prezent. Banii în plus vor fi viraţi către elevi începând cu luna iunie.  De bursă beneficiază peste 100 de elevi din Botoşani.

Astăzi în cadrul unei şedinţe ordinare a fost supus spre vot consilierilor locali din municipiul Botoşani, o hotărâre prin care elevii botoşăneni care învaţă foarte bine să primească burse de merit mai mari. 

Mai mult decât atât conform hotărârii de consiliu local, bursele urmau să se dubleze, de la 80 de lei lunar, la 160 de lei lunar. Consilierii au votat ără obiecţii pentru această majorare. Cu toate acestea un consilier local PDL a atacat textul hotărârii care preciza ca bursele să se mărească  anul acesta.  

Acesta susţine că a mai rămas prea puţin din acest an şcolar pentru ca elevii să se bucure de burse mărite cu adevărat, având în vedere că hotărârea intră în vigoare abia de la 1 iunie.   

”Propun să se aprobe modificarea burselor de merit acordate în învăţământul preuniversitar de stat în municipiul Botoşani, fără paragraful anul şcolar 2013 – 2014. Să fie doar majorarea burselor cu 50% începând cu data de 1 iunie 2014. Altfel majorăm bursele pentru strict două săptămâni. Ar fi bătaie de joc”, spune consilierul local Florin Ghiorhiţă.  

Totodată bursele fiind acordate în an electoral, ar fi planat suspiciunea de momire a electoratului. Amendamentul consilierului local a fost adoptat iar elevii vor primii şi după anul 2014, burse mai mari cu 50%. De burse de merit beneficiază la Botoşani aproximativ 100 de elevi.

citiţi şi: 

Bursele olimpicilor internaţionali, majorate anul acesta de două ori

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite