Botoşani: Şi-a omorât nevasta în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi ascunde fapta, un bărbat din comuna Tudora a făcut tot posibilul pentru a grăbi funeraliile. Medicul de familie din comună a bănuit că ceva nu este în regulă şi a anunţat Poliţia care a dat peste cap planurile bărbatului care convinsese şi rudele că femeia a murit în somn.

Pintilie Achiroaie a chefuit împreună cu un prieten şi cu soţia luni noapte. După plecarea prietenului a pus mâna pe un par şi şi-a lovit soţia până a omorât-o. Pentru a scăpa de pedepsă a îmbăiat femeia şi a pregătit-o de înmormântare. A chemat preotul din sat care a ţinut şi o slujbă, a cumpărat sicriul şi numai inspiraţia medicului de familie din localitate a făcut ca această crimă să fie descoperită.

"I-am dat cu un par la picioare. Am mai zgâriat-o un pic pe faţă şi cu mâna. Mă pregăteam sa o înmormântez. Nu era în sicriu, era pe masă. La noi se face baie când mortul este încă cald. Am băut doua sticle de rom numai eu şi un kilogram de vin cu un prieten şi cu ea. Ea nu a refuzat niciun pahar. Ea s-a dus să mai care băutură. Am mai băut o jumătate cu ea. Nu eram mancati în acea zi şi dacă am luat-o pe drog am luat-o razna",a declarat Pintilie Achiroaie.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a cerut şi sprijinul rudele pentru a-l ajuta cu pregătirile pentru înmormântare fără să îşi recunoască fapta.

"Ne-a anuţat că ea e moartă. Ea era pregătită de înmormântare, a venit şi preotul şi i-a cântat şi a tras clopotele. El nu se gândea că vine procuratura", a declarat cumnatul Ion Ipsilat.

Medicul din comună a fost anunţat de o cumnată că femeia este moartă.

"Ea era pe masă. Am adus costum de acasă. Am vrut să o schimb şi am văzut vânătăile. S-a adus alta cumnata şi a anunţat medicul. El nu a zis nimic că a bătut-o. Dacă a bătut-o, e femeia lui", a declarat cumnata Ipsilat Elena.

Medicul a venit la casa familiei Achiroaie împreună cu poliţiştii din comună.

"S-a adresat cumnata decedatei la noi pentru o trimitere la spital. Ne-a zis şi că sora ei este decedată.  Fiind până în 50 de ani şi fără afecţiuni cunoscute nouă ne-am pus întrebări şi am anunţat Poliţia. Am văzut pacientul decedat, cu plăgi la nivelul membrelor inferioare, plagă deschisă la nivelul craniului", a declarat doctorul Gheorghe Luca.

Bărbatul riscă acum până la 25 de ani de închisoare pentru fapta sa.

"Parchetul de pe lângă tribunalul Botoşani efectuează cercetări faţă de Achiroaie Pintilie pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În seara zilei de 19 aprilie, la domiciliu, pe fondul consumului excesiv de bauturi alcoolice a lovit-o pe soţia Achiroaie Trandafira de 50 ani cu pumnii, picioarele şi cu un corp lung alungit în zona capului şi a feţei cauzând leziuni severe care au dus la decesul acesteia. Inculpatul este cercetat pentru infracţiunea de omor calificat, iar în cazul în care va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, procurorul Aurel Simion.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite