Botoşani: Primăria ne face un râu artificial pe deal la Cornişa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Cornişa va fi construit un parc de agrement unic în ţară
La Cornişa va fi construit un parc de agrement unic în ţară

Mucipalitatea vrea să transforme oraşul în staţiune turistică prin construirea unui parc de agrement unic în ţară care să atragă mii de vizitatori. 22,8 milioane de euro vor fi cheltuiţi în 2011 pe cel mai fantezist parc de agrement din ţară care va  avea râu artifical pentru rafting şi saune simberiene cu iglu din gheaţă

Pe dealul Cornişei va fi amenajat singurul râu artificial din ţară, omologat olimpic pentru rafting dar şi o saună siberiană cu iglu de gheaţă. Acestea sunt doar două din ineditele atracţii ale viitorului „Parc  de Agrement şi Sport Cornişa" care se va întinde pe 48 de hectare. Proiectul tehnic este în faza finală şi urmează a fi aprobat luna viitoare pentru obţinerea finanţării din partea Uniunii Europene, urmând să fie organizate licitaţiile pentru ca în primăvara anului viitor să  înceapă efectiv lucrările. „Pare într-adevăr fantezist, dar nu imposibil de realizat. Costurile sunt asigurate printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi toate obiectivele propuse să facă parte din parc au fost acceptate. Proiectul iniţial a suferit unele modificări. Se va amenaja acest râu artifical care va avea o lungime de 250 de metri şi o lăţime variabilă, între 4 şi 5 metri. Va fi unic în ţară şi  va arăta ca un râu  de munte, cu stânci,  pe care se poate practica raftingul, ca sport. „ a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Parcul Cornişa va mai cuprinde bazine olimpice de înot şi spaţii de agrement (foto proiect)

piscina 1
agrement

Râul artificial se va alimenta cu apă dintr-un heleşteu amplasat în vârful dealului. Apa va fi recirculată de un sistem de pompe. „Probabil că râul va avea apă doar dacă sunt doritori de rafting întrucât costurile sunt destul de  mari."  menţionează viceprimarul. Municipalitatea se gândeşte chiar să găzduiască pe râul artificial competiţii europene de rafting, iar în patinoarul prevăzut a fi construit o etapă olimpică de curling, sport mai puţin practicat la noi. Tot aici va fi construit cel mai mare complex de saune. Complexul  va include  saune turceşti,  finlandeze şi chiar una siberiană, prevăzută cu un iglu din gheaţă unde turiştii se pot răcori instant la temperaturi de sub zero grade Celsius  după ce ies din aburii fierbinţi.

Amănunte în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite