Botoşani: Învăţător acuzat că a strâns de gât un elev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătorul Gheorghe Hrişcu este unul dintre cei mai apreciaţi dascăli din sat
Învăţătorul Gheorghe Hrişcu este unul dintre cei mai apreciaţi dascăli din sat

Învăţătorul Gheorghe Hrişcu de la şcoala din Plopenii Mari, comuna Ungureni,  a ajuns în atenţia unei comisii de anchetă  din cadrul  Inspectoratului Şcolar după ce părinţii unui elev de clasa a III-a au depus o reclamaţie împotriva lui. Dascălul este acuzat că şi-a strâns elevul de găt după care l-ar fi izbit şi cu capul de un perete.

Învăţătorul Gheorghe Hrişcu este unul dintre cei mai apreciaţi dascăli din sat şi vestea că ar fi bătut un elev a şocat pe toată lumea din comuna Ungureni. Mai mult, învăţătorul este lider de sindicat în şcoală şi mai are un an de zile până la pensie.  

Astăzi dimineaţă, Elena Marcu (foto), mama unui elev a depus o reclamaţie la IŞJ prin care susţine că învăţătorul i-ar fi strâns de gât copilul după care l-ar fi lovit cu capul de un perete pentru că în timpul orei s-a  urcat în picioare pe un scaun din clasă.

mama si copilul

Învăţătorul Gheorghe Hrişcu se apără susţinând că nu este decât o înscenare pusă la cale de părinţii copilului. "Nimic nu este adevărat. Această familie  are în clasa mea  doi fraţi gemeni care au fost crescuţi de o bunică şi au rămas needucaţi. Până acum părinţii au fost plecaţi la muncă în Grecia şi nu le-a păsat de educaţia copiilor care sunt foarte răi. Lucian, unul din fraţi,  stătea la ora de educaţie cu picioarele pe scaun şi deşi i-am făcut observaţii mă ignora, nici nu mă băga în seamă.  Tot ce am făcut a fost că l-am pus să stea la colţul clasei. Nu l-am lovit,  " a declarat Gheorghe Hrişcu. Dacălul spune că în aceeaşi zi elevul  ar fi jucat după ore fotbal cu alţi copii şi pentru că ajuns prea târziu acasă şi-ar fi minţit părinţii că fost bătut.

scoala plopenii mari

Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă în acest caz. "La Şcoala din Plopenii Mari este o anchetă în desfăşurare. Astăzi dimineaţă a fost trimis la faţa locului un inspector pentru a vedea exact ce s-a întâmplat acolo. Vom ţine cont de expertiza medico-legală dacă părinţii vor cere aşa ceva şi de ancheta Poliţiei. Oricum părerile sunt împărţite. Chiar şi copii din clasă spun că nu s-a întâmplat nimic. Vom lua măsurile care se impun în funcţie de rezultatele anchetei. " a declarat inspectorul şef al IŞJ, Ada Macovei.

Nu este pentru prima dată când familia Marcu face astfel de reclamaţii. În urmă cu două săptămâni, mama aceluiaşi elev a  depus o sesizare la postul de poliţie din comună prin care reclama un alt părinte că i-ar fi agresat copilul. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că elevul nu a fost agresat ci doar i s-a atras atenţia să nu-şi mai bată colegii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite