Botoşani: În drum spre şcoală, elevii se împiedică de mormane de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gunoaiele au început să răsară imediat după campania  „Let's Do It Romania!" Botoşănenii au uitat la ce folosesc containerele şi au aruncat gunoiul pe unde au apucat. Nici firma de salubrizare nu s-a obosit să le ridice.

Într-un cartier din centrul oraşului, de două zile, locuitorii de pe Aleea Pictorului şi Ştefan Luchian, sunt nevoiţi să suporte mirosul gunoiului aruncat la întâmplare de botoşănenii fără cei şapte ani de acasă.

„De duminică seară e aşa. Luni au venit să ridice gunoiul cei de la Urban Serv însă nu au luat şi acest morman, astăzi la fel e... E ruşinos că încă mai procedăm aşa. Probabil sunt unii care se aşteaptă să aibă în permanenţă voluntari care să le strângă mizeria din urmă", a spus Ionuţ Mihai, un cetăţean care locuieşte în zona respecticvă.

În fiecare dimineaţă, în drumul spre şcoală, elevii sunt nevoiţi să păşească prin gunoaie şi să îşi ţină respiraţia când ajung în apropierea rampei de gunoi aflată pe traseul spre Şcola Nr 4, unde deşeurile stau grămadă lângă containere.

 „Cine nu respectă normele de civilizaţie trebuie sancţionaţi. Probabil nu este suficient ceea ce facem şi acest lucru este o atenţionare că avem nevoie de campanii de educare pentru a-i învăţa pe acele persoane fără cei şapte ani de acasă cum se depozitează gunoiul",  a spus Sorin Grindei, directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Botoşani, care susţine că cei de La Urban Serv ar fi trebuit să ridice gunoiul în cauză.

 „E trist că noi trebuie să îi educăm pe adulţi. Noi le strângem gunoiul din urmă şi drept răsplată ei fac mizerie din nou", a spus Diana Avram, elevă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite