Botoşani: Concert extraordinar de pian şi orchestră la Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară Filarmonica Botoşani va susţine un concert extraordinar sub bagheta dirijorului israelian Ziv Cojocaru.

Concertul va avea loc la Casa Sindicatelor începând cu ora 18.30, iar intrarea este de 15 lei. Ca prim solist va fi pianistul Horia Maxim care va interpreta alături de orchestra Filarmonicii Botoşani , Uvertura  Coriolan, op. 62, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în do major, op. 15 şi Simfonia I, în do major, op. 21, toate de Ludwig van Beethoven.

Dirijorul Zic Cojocaru s-a născut în 1977, în Beer Sheva, Israel, din părinţi originari din Botoşani. Compozitor, dirijor, aranjor, producător muzical, pianist şi muzician activ pe scena muzicii pop în Israel, Ziv Cojocaru e un muzician versatil, care combina muzica contemporană cu cea clasică. În anul 2010 a absolvit secţiile de compoziţie şi dirijat ale Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim. Compune muzică pentru importante orchestre şi ansambluri camerale din Israel. De asemenea, participă la realizarea unor populare producţii de televiziune.

Pianistul Horia Maxim  este considerat unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale.  Horia Maxim este născut în anul 1971, la Galaţi şi este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic.  A susţinut numeroase concerte în străinătate, cele mai multe în Germania şi Japonia.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite