Alertă maximă la Botoşani! Cadavrul unui porc cu pestă porcină abandonat la marginea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porc mort FOTO informatiavj.ro
Porc mort FOTO informatiavj.ro

Un porc ucis de pesta porcină africană a fost aruncat efectiv pe marginea drumului, în judeţul Botoşani. şi lăsat să se descompună. Cadavrul a fost descoperit de autorităţi şi a început o anchetă masivă în gospodăriile din satele învecinate.

Sâmbătă, pe drumul ce leagă comunele Copălău de Suliţa, în  judeţul Botoşani a fost descoperit cadavrul unui porc domestic. Animalul a fost lăsat pur şi simplu pe marginea drumului. Autorităţile sanitar-veterinare au fost alertate şi au fost prelevate probe iar rezultatele au ajuns abia marţi. S-a constatat că animalul a decedat din cauza pestei porcine africane.

 În aceste condiţii toate gospodăriile din zona Cerbu( comuna Copălău) şi Dracşani( comuna Suliţa) localităţile cele mai apropiate de locul unde a fost descoperit cadavrul porcului, vor fi verificate la sânge de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare, pentru a fi depistat locul de unde provenea animalul. ”Porcul nu era crotaliat şi înregistrat”, spune directorul de la DSVSA, Mihai Ţurcanu, iar miza descoperirii cât mai rapide a gospodăriei din care provine este mare, tocmai pentru a evita apariţia unui nou focar de pestă porcină africană.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Preţul cărnii de porc a ajuns la 5,5-6 lei pe kilogram. Producătorii estimează o creştere în preajma sărbătorilor de Paşte

Peste 400 de focare de pestă, active în România. O fermă din Sohatu a fost închisă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite