ALEGERI PARLAMENTARE 2012:  365.621 de botoşăneni  sunt aşteptaţi la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul
Foto Adevarul

Peste 400 de mii de buletine au fost tipărite. Pentru organizarea alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie 2012, Institutiei Prefectului de la Botoşani i-a fost alocată de la nivel central suma de 2,5 milioane de lei.

Spre deosebire de alegerile locale, administraţiile publice locale din teritoriu nu vor contribui financiar la organizarea scrutinului din decembrie.

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, în judeţul Botoşani sunt 365.621 de persoane cu drept de vot. Aceştia pot vota la cele 420 de secţii de votare care vor fi deschise duminică începând cu ora 7.00.

Peste 1.300 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Botoşani  şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

Campania electorală se încheie sâmbătă la 07.00. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite