Ajutor substanţial trimis de Primăria Botoşani către un oraş greu încercat de războiul din Ucraina

0
0
Propunerea va fi propusă spre aprobare Consiliului Local FOTO botosaninews.ro
Propunerea va fi propusă spre aprobare Consiliului Local FOTO botosaninews.ro

Primăria Botoşani vrea să trimită un convoi umanitar cu produse în valoare de 300.000 de lei pentru a ajuta un oraş ucrainean afectat de război.

Autorităţile municipiului Botoşani vor să trimită ajutoare consistente oraşului ucrainean Ivano Frankivsk, recent afectat de bombardamentele din timpul războiului din Ucraina. 

Mai precis, edilii au pregătit deja un proiect de hotărâre prin care să fie alocaţii 300.000 de lei din fondul de rezervă al municipiului Botoşani pentru Ivano Frankivsk. Cu banii respectivi urmează să fie cumpărate produse de maximă necesitate pentru locuitorii oraşului, printre care şi generatoare, truse de prim ajutor şi alimente neperisabile.  

Pachetele vor fi trimise prin intermediul unui convoi umanitar prin Vama Siret către punctul de trecere de la Porubne, pe partea ucraineană. De acolo produsele vor fi preluate de autorităţile din Ivano Frankivsk. 

Proiectul va fi supus spre aprobare aleşilor locali în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local. Primăria Botoşani a fost parteneră cu oraşul ucrainean Ivano Frankivsk în două proiecte transfrontaliere.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Avocaţii oferă asistenţă juridică gratuită pentru ucraineni. Peste 2.500 de refugiaţi au trecut graniţa în judeţul Galaţi

Natalia Gavriliţa a discutat cu premierul român, Nicolae Ciucă

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite