600 de elevi evacuați de pompieri dintr-o școală din Botoșani. O profesoară a fost rănită FOTO

0
Publicat:

600 de elevi au fost evacuați de către pompierii botoșăneni, după ce o lampă de iluminat a luat foc, iar un cadru didactic a fost rănit la gleznă, primind îngrijiri de la medicii SAJ.

Incendiu școală Botoșani. FOTO ISU Botoșani
Incendiu școală Botoșani. FOTO ISU Botoșani

O lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani, a luat foc, luni, în timpul orelor de curs.

Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum, iar cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice. În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat. Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul Serviciului de Ambulanță Județean sosit la fața locului. 

Lampa care a luat foc. FOTO ISU Botoșani
Lampa care a luat foc. FOTO ISU Botoșani

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și inspectorul șef al IPJ Botoșani.

Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice.

Școala are autorizație de securitate la incendiu.

Sală de curs evacuată de pompieri. FOTO ISU Botoșani
Sală de curs evacuată de pompieri. FOTO ISU Botoșani
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite