Un copil de un an şi jumătate a murit înecat într-o fosă septică. Acesta fusese lăsat nesupravegheat de mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După 5 ore de căutări, trupul copilului a fost găsit într-o fosă septică din curtea casei FOTO: Bianca Sara
După 5 ore de căutări, trupul copilului a fost găsit într-o fosă septică din curtea casei FOTO: Bianca Sara

Un copil de doar un an şi jumătate din comuna bistriţeană Rodna şi-a găsit sfârşitul joi după-amiază, după ce a căzut într-o fosă septică şi a murit înecat, fiind lăsat nesupravegheat de mama sa. Peste 100 de jandarmi, pompieri, poliţişti şi voluntari l-au căutat pe copil mai bine de cinci ore, trupul său fiind găsit în cele din urmă într-o fosă septică veche de câteva decenii.

În jurul orei 16:00 o tânără mamă din Rodna a realizat că nu îşi mai găseşte copilul de doar un an şi jumătate. Ore bune aceasta l-a căutat pe Darius în toate colţurile curţii şi chiar şi pe drumul care străbate localitate. 

Realizând că nu reuşeşte să dea de micuţ, femeia a alertat şi autorităţile. Preţ de mai bine de cinci ore, peste 100 de jandarmi, pompieri, poliţişti şi voluntari l-au căutat pe băieţel în apropierea casei sale. Jandarmii au apelat chiar la un câine de urmă, fără niciun rezultat. 

Spre seară, autorităţile au apelat la o vidanjă pentru a goli fosele septice care se aflau în curtea casei în care locuia copilul şi părinţii săi. Se pare că acestea au fost amenajate în urmă cu câteva decenii de minerii care au lucrat la minele din Rodna. 

Din primele informaţii reiese că nu toate dintre cele patru fose septice au fost asigurate cu un capac, existând posibilitatea ca micuţul, lăsat nesupravegheat de mamă în curte să cadă într-una din ele.

După ora 22:00, cea mai mare frică a părinţilor s-a adeverit: trupul neînsufleţit al băieţelului a fost descoperit într-una din fosele septice, la o adâncime de aproape un metru. 

„M-am băgat eu puţin în fosă, am crezut că e o pernă sau un sac. Am tras şi am crezut că e o păpuşă prima dată, am pus mâna pe burtă şi am simţit pielea. Era pe spate. Cam la 80 de centimetri, cam aşa”, a declarat vidanjorul care l-a scos pe Darius din fosa septică. 

copil mort bistrita 2

Încă de când cercetările erau în toi, mama băieţelului a fost dusă la audieri, poliţiştii vrând să afle cum a rămas singur copilul. Tatăl copilului era la muncă în momentul în care acesta a dispărut. Bărbatul a fost alertat de soţie că băieţelul a dispărut în jurul orei 16:00, însă femeia nu i-ar fi dat de înţeles că situaţia este gravă. 

Ulterior, tatăl copilului a rămas fără semnal la telefon şi nu a mai putut fi contactat. Acesta s-a întors acasă în jurul orei 22:00, ironia sorţii, cu doar cinci minute înainte ca trupul băiatului să fie găsit. 

   

Bărbatului i s-a făcut rău la auzul veştii, poliţiştii de la faţa locului fiind nevoiţi să cheme o ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Darius era singurul copil al familiei. 

„Am fost în pădure, acum am venit de la Mureş. Copilul era acasă cu soţia. Am vorbit puţin cu soţia, că nu aveam semnal”, a declarat tatăl copilului. 

Mama băieţelului este cercetată penal pentru ucidere din culpă, autopsia urmând să scoată la lumină adevărul. Deocamdată, poliţiştii nu exclud nici posibilitatea ca femeia să-şi fi omorât copilul. 

„Avea grijă de copil, iar copilul era tare cuminte. Nu îmi pot explica ce s-a putut întâmpla şi cum a fost lăsat singur”, a declarat una dintre vecine. 

Vă mai recomandăm:

Un accident stupid l-a costat viaţa pe un bărbat din Sîngeorz-Băi. Acesta a fost găsit mort într-un pârâu

   

Un bistriţean a fost înjunghiat mortal pe un teren de sport din Spania, în timpul unui meci de fotbal

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite