Adolescent de 15 ani, mort subit acasă la bunici. Cauza decesului este încă neclară

0
Publicat:

Un adolescent din municipiul Sebeş (Alba) a fost găsit decedat de către membri ai familiei sale. În urma necropsiei nu a putut fi stabilită cauza morţii, fiind necesare alte investigaţii.

Medicii chemați de buncii tânărului au constatat decesul FOTO Adevărul
Medicii chemați de buncii tânărului au constatat decesul FOTO Adevărul

Reprezentanții IPJ Alba au precizat că un băiat în vârstă de 15 ani, din Sebeş, a fost găsit mort, sâmbătă seara, 6 mai a.c., de către familia sa. Acesta se afla la locuința bunicilor.

Moartea băiatului nu a fost violentă, dar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„În urma efectuării necropsiei, nu s-a putut stabili cauza decesului. Vor fi efectuate alte investigaţii", a declarat Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Anul trecut, în noiembrie, o adolescentă din Alba Iulia a murit după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la o sală de fitness din municipiu.  

Fata, care făcuse înot de performanță, nu se afla pentru prima dată într-o sală de forță. Dar, în data de 19 noiembrie 2022, după o serie de ridicări, nu a mai putut respira. Echipajul de pe ambulanța chemată în ajutor nu a reușit să o salveze, astfel că au declarat decesul tinerei.

Cum necropsia nu a fost concludentă cu privire la cauza morții, analize suplimentare au fost solicitate în cadrul dosarului penal pentru ucidere din culpă, deschis de poliție.

Rezultatul investigațiilor suplimentare a arătat că fata a suferit un infarct miocardic acut, care a dus la insuficiența respiratorie ce i-a adus sfârșitul.

Martorii au relatat că adolescenta a făcut câteva exerciții cu o bară fără greutăţi, care cântărea în jur de 20 de kg, iar la un moment dat a zis că nu mai poate să respire. A căzut din picioare şi toţi au sărit să o ajute. Patronul sălii de fitness a sunat la 112 şi a venit Ambulanţa. Din păcate, ea era deja în stop cardio-respirator, iar medicii au efectuat manevre de resuscitare timp de mai bine de o oră, fără succes.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite