Tina Olari, românca ce a îmbrăcat-o pe Miss World 2015, desemnată cel mai bun designer din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina Olari FOTO: Arhivă Personală Tina Olari
Tina Olari FOTO: Arhivă Personală Tina Olari

Tina Olari, bistriţeanca ce a îmbrăcat-o pe Miss World 2015, Mireia Lalaguna, va primit luna aceasta premiul „Degetarul de Aur” pentru cel mai bun designer din Spania în anul 2015. Creatoarea de modă este primul designer de origine română  care primeşte această distincţie.

Bistriţeanca Tina Olari continuă să adune laurii pentru munca depusă în ultimul deceniu în domeniul modei. Luna aceasta, mai exact în data de 19 februarie, Tina Olari va primi premiul „Degetarul de Aur”, pentru cel mai bun designer din Spania în anul 2015, anunţă chiar ea pe site-ul personal.

Tina Olari este primul designer de origine română căruia i se acordă această distincţie. „Sunt foarte fericită să primesc această distincţie”, a postat pe pagina sa de Facebook, Tina Olari.

Premiile „Degetarul de Aur” se acordă deja de 8 ani celor mai talentaţi designeri, celor mai bune modele, dar şi celor mai bine îmbrăcate vedete din Spania. Este pentru prima dată când un român este premiat în cadrul Premiilor „Degetarul de Aur”. 

Românca a îmbrăcat-o pe Miss World 2015

Tina Olari are 41 de ani, este din Bistriţa şi locuieşte de 4 ani în Barcelona. S-a pregătit pentru o carieră în medicină şi chiar a profesat câţiva ani buni. Prin anii 2000 s-a decis să schimbe macazul şi să se dedice modei, una dintre marile sale pasiuni, care o urmărea încă din copilărie. 

A început cu un atelier mic în Bistriţa şi s-a axat încă de la început pe rochii de gală, cu aplicaţii manuale. De 4 ani se împarte între oraşul său natal din inima Transilvaniei, unde locuieşte fiul său Darius, care a ales să rămână în România şi să termine aici liceul, şi Barcelona, acolo unde s-a stabilit, unde munceşte şi unde şi-a găsit marea iubire. 

Bistriţeanca s-a decis să îşi încerce norocul şi în industria modei din Spania, aşa că în urmă cu mai bine de doi ani, a pus pe picioare un show-room cu atelier în Barcelona. Designerul a avut parte de cliente încă de la început. Deşi prejudecăţile românilor încă sunt prezente în Spania, Tina Olari spune că nu a fost greu să se impună în lumea modei. Cu seriozitatea, perseverenţa şi perfecţionismul de care a dat dovadă a atras atenţia şi organizatorilor Miss World Spain, care i-au propus să devină designerul oficial al competiţiei. 

Tina Olari a continuat cu Gala Naţională Miss World Spain, unde a prezentat 12 creaţii. Câştigătoarea competiţiei, Mireia Lalaguna, a dus mai departe creaţiile bistriţencei, prezentându-le în cadrul competiţiei Miss World 2015, care a avut loc în Sanya- China. 

Mireia Lalaguna a şi câştigat competiţia, rochia purtată de spanioloaică la încoronare fiind făcută tot de designerul bistriţean. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Cum s-au transformat ştergarele şi năframele din Bistriţa-Năsăud într-o colecţie pret-a-porter

Ultima generaţie de televizoare Panasonic, promovate de o frumuseţe bistriţeană, considerată viitoarea Kate Moss

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite