Cum a ajuns să facă înconjurul lumii numele româncei Tina Olari: „Nu pot asimila pe deplin marea minune ce o trăiesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătoarea Miss World 2015 la încoronare, purtând una din craţiile designerului bistriţean (Foto: Tina Olari)
Câştigătoarea Miss World 2015 la încoronare, purtând una din craţiile designerului bistriţean (Foto: Tina Olari)

Numele unui designer din Bistriţa face înconjurul mapamondului de câteva zile bune. Este vorba despre Tina Olari, cea care a îmbrăcat-o încă de la începutul competiţiei Miss World 2015 pe reprezentanta Spaniei, cea care a şi plecat acasă cu marele trofeu.

Tina Olari are 41 de ani, este din Bistriţa şi locuieşte de 4 ani în Barcelona. S-a pregătit pentru o carieră în medicină şi chiar a profesat câţiva ani buni. Prin anii 2000 s-a decis să schimbe macazul şi să se dedice modei, una dintre marile sale pasiuni, care o urmărea încă din copilărie. 

A început cu un atelier mic în Bistriţa şi s-a axat încă de la început pe rochii de gală, cu aplicaţii manuale. De 4 ani se împarte între oraşul său natal din inima Transilvaniei, unde locuieşte fiul său Darius, care a ales să rămână în România şi să termine aici liceul, şi Barcelona, acolo unde s-a stabilit, unde munceşte şi unde şi-a găsit marea iubire. 

„Am venit în Barcelona în urmă cu 4 ani, decizie luată în urma unui concediu pe care l-am făcut aici, cu Darius (n.r. fiul designerului). M-am îndrăgostit de mare, de climă, de oamenii, de mentalitatea lor sănătoasă, de arhitectură şi de bucătăria lor sănătoasă. E o bună alegere făcută şi din punct de vedere profesionar, dar şi personal”, povesteşte designerul.

Bistriţeanca s-a decis să îşi încerce norocul şi în industria modei din Spania, aşa că în urmă cu mai bune de doi ani, a pus pe picioare un show-room cu atelier în Barcelona. Designerul a avut parte de cliente încă de la început. Deşi prejudecăţile românilor încă sunt prezente în Spania, Tina Olari spune că nu a fost greu să se impună în lumea modei. 

  „Lupt în continuare ca să salvez imaginea noastră ca români, lupt ca lumea să vadă în noi calitatea şi ceea ce suntem noi de fapt şi cred că puţinul pe care îl fac cu ceva sigur ajută ca noi românii să fim poziţionaţi mai bine în ochii lor”, completează bistriţeanca. 

Cu seriozitatea, perseverenţa şi perfecţionismul de care a dat dovadă a atras atenţia şi organizatorilor Miss World Spain, care i-au propus să devină designerul oficial al competiţiei. 

„Rochiile de lux, rochiile de mireasă, favoritele mele ca linie de creaţie, au atras atenţia presei de aici. Revista „Novias España” mi-a alocat 4 pagini cu interviu şi prezentarea creaţiilor. Acest lucru a atras atenţia directorului pentru zona Catalunya de la Miss World Spain şi, văzându-mi creaţiile, m-a propus ca designer oficial şi am avut marea şansă să mă prefere pe mine. A urmat o perioadă de muncă asiduă, în concursul pentru zona Catalunya am creat 22 de ţinute de lux, pentru concurente şi invitate speciale şi am fost numită şi preşedinta juriului”, mai spune bistriţeanca. 

tina olari  2

Tina Olari, alături de finalistele Miss World Spain (Foto: Tina Olari)

Tina Olari a continuat cu Gala Naţională Miss World Spain, unde a prezentat 12 creaţii. Câştigătoarea competiţiei, Mireia Lalaguna, a dus mai departe creaţiile bistriţencei, prezentându-le în cadrul competiţiei Miss World 2015, care a avut loc în Sanya- China. 

Mireia Lalaguna a şi câştigat competiţia, rochia purtată de spanioloaică la încoronare fiind făcută tot de designerul bistriţean. 

„Nu mă aşteptam la marele titlu, conştientă fiind că Mireia are de confruntat 113 candidate. Ca designer sunt extrem de fericită şi mulţumită cu rezultatul, încât nu pot asimila pe deplin marea minune ce o trăiesc. Realizez cu dificultate că ce mi se întâmplă e mai mult decât o fiinţă umană poate visa”, precizează Tina Olari.

Designerul spune că succesul de care se bucură este pe deplin meritat, efortul depus fiind enorm. Mai mult, toate creaţiile prezentate în cadrul competiţiei, precum şi la cele din show-room-ul său, sunt făcute exclusiv de ea. 

tina olari  4

Mireia Lalaguna, câştigătoarea Miss World 2015, purtând una din creaţiile bistriţencei (Foto: Tina Olari)

„Acum urmează să angajez două femei, dar până acum totul am realizat singură. (…) Ca şi artist, când creez prototiouri, nu am nevoie de nimeni în preajmă, am nevoie de concentrare maxima şi trebuie să lucrez personal prototipul, ca să pot adăuga idei şi detalii. Am lăsat energia în fiecare piesă în parte. Mama Mireiei, Encarna, spune că fiica sa a câştigat cele trei titluri din acest an datorită bunei vibraţii şi energii pe care am impregnat-o în fiecare rochie”, spune designerul. 

Mireia Lalaguna, câştigătoarea Miss World 2015 ar urma să fie şi imaginea colecţiei de lux care va putea fi găsită începând cu anul 2016 în celebrele Galerii Lafayette din Dubai.

„Atenţia celor din Dubai a venit ca urmare, cred, a faptului că am atras atenţia cu creaţiile mele titlul de designer oficial al Miss World Spain sau ca urmare a vreunei recomandări a uneia din clientele din Dubai ce au devenit clientele mele în urma vizitelor lor în Barcelona”, spune Tina Olari. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Cum s-au transformat ştergarele şi năframele din Bistriţa-Năsăud într-o colecţie pret-a-porter

   

Cum au trăit ardelenii „la belle epoque“. De la ţinutele scumpe făcute la comandă la balurile unde fetele cu pretenţii îşi căutau soţi bogaţi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite