Staţia de epurare de la Bistriţa va fi singura din ţară „acoperită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţia de epurare din Bistriţa este situată la ieşirea din oraş, deranjând un număr important de oameni FOTO: Adevărul/Arhivă
Staţia de epurare din Bistriţa este situată la ieşirea din oraş, deranjând un număr important de oameni FOTO: Adevărul/Arhivă

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean,directorul Aquabis Ion Şandru a făcut cunoscut faptul că staţia de epurare va avea parte de o retehnologizare în valoare de 2,5 milioane de euro. Lucrările de modernizare sunt incluse în masterplanul de apă şi canalizare.

Staţia de epurare din Bistriţa, care deranjează o bună parte din locuitori cu mirosuri greu de suportat va avea parte de retehnologizare. Nu mai puţin de 2,5 milioane de euro au fost dedicaţi acestor lucrări.

Potrivit directorului Aquabis Ion Şandru, în 2017, bistriţenii vor scăpa de mirosuri. Actuala staţie de epurare va fi acoperită, fiind singura din ţară care va apela la acest sistem. Se pare că reprezentanţii companiei de apă şi canalizare s-au inspirat din Germania şi Olanda, unde există de ceva vreme asemenea sisteme.

Tot ce va degaja staţia de epurare va fi absorbit de filtre, aerul fiind purificat şi cu ajutorul unei instalaţii de dezodorizare.



Vă mai recomandăm:

Deşi s-au redus costurile şi pierderile, bistriţenii vor plăti mai mult pentru apă şi canalizare

Lucrările de modernizare a reţelei de apă şi canalizare lasă zilnic sute de bistriţeni fără apă



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite