Sportiva Gabriela Szabo, în galeria marilor sportivi ai lumii. De ce nu a primit campioana mondială titlul încă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul lunii noiembrie, campioana mondială Gabriela Szabo trebuia să fie inclusă în Hall of Fame-ul mondial al sportivilor de la Monte Carlo. Gala Premiilor mondiale ale atletismului a fost însă anulată, ca urmare a arestării fostului preşedinte Lamine Diack, care este acuzat că ar fi acceptat mită pentru a acoperi cazuri de corupţie.

În cadrul galei de decernare a titlurilor de cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, campioana mondială Gabriela Szabo a dezvăluit faptul că în data de 28 noiembrie, aceasta trebuia să fie inclusă în Hall of Fame-ul mondial al sportivilor, în cadrul Galei Premiilor Mondiale ale Atletismului, ce trebuia să aibă loc la Monte Carlo. 

Evenimentul a fost însă anulat, ca urmare a arestării fostului preşedintel Lamine Diack, acesta fiind acuzat că ar fi acceptat mită pentru a acoperi cazuri de corupţie. Gabriela Szabo s-a aflat şi pe lista premianţilor galei, în anul 1999, când şi-a adjudecat trofeul la feminin. 

„Îmi pare rău că, din cauza contextului acesta istoric internaţional nu am primit titlul de „Hall of Fame”. Pe data de 28 noiembrie trebuia să fiu la Monaco din nou după foarte mulţi ani şi să fiu inclusă în galeria marilor sportivi ai lumii. S-a anulat această  gală. Sper ca în viitorul nu foarte îndepărtat să se reia gala”, a precizat joi, la Bistriţa, Gabriela Szabo. 

Gabriela Szabo a stabilit recordul mondial la 2000 de metri şi la 5000 de metri şi a fost de patru ori campioană mondială. Din anul 2013 deţine titlul de Ambasador al turismului românesc şi a fost ministru al Tineretului şi Sportului până acum o lună. 

Vă mai recomandăm:

Portretul fostei campioane olimpice la atletism, Gabriela Szabo

Gabi Szabo: „La Chimie, toceam toate formulele. Dar şi astăzi ştiu tabelul lui Mendeleev!“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite