Regionalizarea va creşte absorbţia fondurilor europene, potrivit aleşilor locali şi judeţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Astăzi a avut loc o întâlnire cu aleşii locali şi judeţeni organizată de Agenţia Naţională Agerpres, tema fiind regionalizarea. Potrivit preşedintelui de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, descentralizarea ar duce la o absorbţie mai bună a fondurilor europene.


Printre cei care au luat parte la întâlnirea de astăzi s-au numărat ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, prefectul Ioan Ţintean sau preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan.

Dacă prefectul Ioan Ţintean a mărturisit că, deşi a luat parte la numeroase întâlniri pe tema regionalizării, încă are multe necunoscute vis-a-vis de acest proiect, preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan a privit cu ochi buni întregul demers.

Potrivit acestuia descentralizarea ar duce la o absorbţie mai bună a fondurilor europene, pentru că legătura cu Uniunea Europeană s-ar face prin mai mulţi poli şi nu doar unul singur, care pare depăşit de volumul mare de muncă.

"Primăriile ar avea mult mai multe şanse de izbândă dacă şi-ar rezolva problemele la Cluj  şi nu la Bucureşti," a mai precizat  Radu Moldovan.


De asemenea, Radu Moldovan a pledat şi pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care fac ilegalităţi când vine vorba despre fondurile europene şi simplificarea procedurilor şi a birocraţiei, pentru a-i sprijini pe oamenii "cu intenţii bune".


Prefectul Ioan Ţintean a dezvăluit faptul că, potrivit discuţiilor avute în alte întâlniri pe tema regionalizării, numărul de consilieri regionali va fi egal indiferent de judeţ şi mărime.


"Prea puţin s-a vorbit la toate întâlnirile la care am luat parte despre cum funcţionăm instituţional," a mai spus Ioan Ţintean.

Vă mai recomandăm:

Liviu Dragnea dă înapoi în problema regionalizării judeţelor cu populaţie maghiară

Liviu Dragnea, la Sibiu: „Suntem în situaţia în care, la 23 de ani de la Revoluţie, avem cam aceleaşi instituţii publice comuniste”

 

  

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite