Primarul, viceprimarul şi consilierii locali din Telciu, audiaţi la DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sever Mureşan (PDL) a fost audiat la sediul DNA Cluj
Sever Mureşan (PDL) a fost audiat la sediul DNA Cluj

Primarul localităţii bistriţene Telciu, Sever Mureşan (PDL), viceprimarul Ioan Bumbu şi o parte dintre consilierii locali au fost audiaţi, joi, la DNA Cluj, într-un dosar în care sunt anchetaţi pentru luare de mită şi şantaj, care are ca obiect păşunile alpine din comună.

„Am fost audiat la DNA Cluj eu, viceprimarul şi unii membri ai Consiliului Local Telciu într-un dosar în care suntem acuzaţi de luare de mită şi şantaj. Toţi consilierii locali au fost citaţi zilele acestea, unii au dat declaraţii, alţii urmează să vină. Cu toţii suntem acuzaţi de aceleaşi fapte", a declarat primarul comunei Telciu, citat de Mediafax.

El a afirmat că acuzaţiile din dosar au legătură cu păşunile alpine din comună, din cauza cărora, în 2010, autorităţile locale au intrat în conflict cu cele din comuna Moisei, judeţul Maramureş, fiind necesară o mediere la nivelul celor două prefecturi.

Primarul a mai spus că este nevinovat atât el, cât şi viceprimarul şi membrii Consiliului Local Telciu: „Se vede că a început campania electorală. În precedenta, am avut două dosare penale, acum o luăm de la capăt. Nu am nimic pe conştiinţă şi nici ce să îmi reproşez. Ne-au chemat la DNA, am dat declaraţii şi gata".

Autorităţile din Telciu (Bistriţa-Năsăud) şi Moisei (Maramureş) au intrat în conflict în 2010 din cauza păşunilor de pe Muntele Bătrâna din Munţii Rodnei, folosit de ambele comunităţi.

Sursa conflictului au fost banii pe care proprietarii de păşuni îi puteau obţine de la APIA, 350 de euro la hectar pentru întreţinerea păşunilor, bani alocaţi de Uniunea Europeană (UE) prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Atât locanici din comuna Telciu, cât şi din comuna Moisei au cerut subvenţii de la APIA, pretinzând că sunt proprietari pe aceleaşi circa 300 de hectare de păşuni alpine. Fiind vorba de o suprapunere, s-a ajuns la conflict.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite