Primăria Bistriţa, obligată de un contract să dea înapoi un apartament social proaspăt renovat celor care l-au incendiat de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele au fost refăcute pe banii Primăriei Bistriţa FOTO: Bianca Sara
Apartamentele au fost refăcute pe banii Primăriei Bistriţa FOTO: Bianca Sara

De Crăciun, mai mulţi minori lăsaţi nesupravegheaţi au incendiat mai multe apartamente din blocurile sociale din Viişoara. Jumătate de an mai târziu, Primăria Bistriţa este obligată de un contract să redea locuinţa proaspăt renovată familiei în cauză.

În 25 decembrie, chiar în prima zi de Crăciun, apartamentele de la etajul IV al unuia dintre blocurile sociale din cartierul Viişoara s-au făcut scrum. Incendiul a afectat aproximativ 1000 de metri pătraţi, 130 de persoane fiind evacuate în miezul nopţii.

De vină pentru producerea acestui incendiu au fost trei fraţi cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, care locuiau singuri, după ce mama lor a plecat în Spania şi i-a lăsat baltă. 

Apartamentul în cauză a fost debranşat de la apă, electricitate şi gaz, iar datoriile au depăşit 10.000 de lei. Cei trei fraţi trăiau în frig, fără apă, folosindu-se de lumânări pentru a lumina încăperile. De la una dintre lumânările folosite pentru a lumina apartamentul a şi pornit incendiul şi s-a extins cu repeziciune. Copiii au fost scoşi în ultima clipă din apartament de către un vecin. 

În luna ianuarie, Primăria Bistriţa a alocat bani pentru reparaţii, iar la jumătate de an de la acest incident apartamentele au fost redate celor care locuiau acolo. Se pare că blocul era asigurat, Primăria Bistriţa urmând să-şi recupereze investiţia care, se pare, ajunge la un milion de lei. 

Culmea este faptul că, deşi Primăria Bistriţa a reparat pe banii săi apartamentele afectate de flăcări, cei care au provocat incendiul nu au fost traşi la răspundere şi, mai mult, municipalitata este obligată să le redea locuinţele pentru că contractul încheiat cu chiriaşii este pe 5 ani. 

„Acolo se ocupă poliţia de chestiunea respectivă. Deocamdată avem un contract valabil pe 5 ani de zile. Copiii care au locuit acolo sunt în altă parte”, a declarat viceprimarul George Avram. 

Vă mai recomandăm:

Un bloc social dintr-un cartier al Bistriţei a fost cuprins de flăcări. Peste 100 de persoane au rămas pe drumuri de Crăciun

Trei copii, învinovăţiţi de incendiul care era să mistuiască un bloc. Aceştia cerşesc, mănâncă din ghenele de gunoi şi se droghează

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite