Poliţistul împuşcat de recidivistul care a jefuit o bancă a fost externat. Evenimentul este considerat accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit şefului poliţiei bistriţene Claudiu Jurcan, poliţistul împuşcat în urmă cu două săptămâni de Sima Vampirul a fost externat şi îşi revine. Evenimentul este cercetat de către IPJ Bistriţa-Năsăud drept un accident de muncă.

Claudiu Jurcan, şeful poliţiei bistriţene a dezvăluit miercuri faptul că Paul Andreica, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean a fost externat. 

Poliţistul a fost împuşcat în urmă cu două săptămâni, în timp ce participa la prinderea suspectului în cazul jafului de la Banca Raiffeisen de la începutul acestei luni. Cel care l-a împuşcat a fost tocmai suspectul principal, care încerca să se ascundă într-un cartier de case din Bistriţa. 

În urma unui denunţ, poliţia a aflat unde se ascunde şi a pornit pe urmele sale. Sima Vampirul a început să tragă în Paul Andreica, poliţistul care a intrat în casă după el. Dacă de primul glonţ a reuşit să se ferească, al doilea l-a nimerit în mână. La a treia încercare, lui Sima Vampirul i s-a blocat glonţul pe ţeava pistolului.

Imediat după incident, Paul Andreica a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi ulterior transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Târgu Mureş, la intervenţia secretarului de stat Raed Arafat. 

„Este mai bine, este în perioada de recuperare, mai are de mers la spital pentru scoaterea firelor chirurgicale. Sperăm să fie cât mai scurtă recuperarea. Din ce am discutat şi cu el personal şi cu medicul nu sunt suspiciuni că ar fi afectaţi nervii. I s-a imobilizat osul cu cinci şuruburi. Sperăm să fie bine”, a declarat miercuri, şeful poliţiei bistriţene Claudiu Jurcan.

Întrebat dacă se fac verificări cu privire la modul în care a acţionat Paul Andreica, despre care se spune că ar fi intrat în casă după Sima singur, fără vestă antiglonţ, Claudiu Jurcan nu a vrut să comenteze. Acesta a precizat totuşi că evenimentul este privit ca un accident de muncă.

„Se fac verificări şi sub aspectul unui accident de muncă. Procedurile noastre pe linie de resurse umane se desfăşoară în sensul acesta. Încă nu avem nişte concluzii”, a completat Claudiu Jurcan. 

Vă mai recomandăm:

Comisarul-şef Paul Andreica, împuşcat marţi de jefuitorul băncii din Bistriţa, a fost operat şi se simte bine. Viaţa i-a fost pusă în pericol, spun anchetatorii

Jefuitorul băncii din Bistriţa a băgat spaima în oraş: a împuşcat în cap un taximetrist şi a „ciuruit” poliţişti

„Sima Vampirul”, autorul jafului de la banca din Bistriţa, le-a „promis” poliţiştilor că îi împuşcă pe toţi după liberare. Acesta a avut şi un complice

Lăcomia l-a ţinut în oraş pe jefuitorul care a furat dintr-o bancă şi a împuşcat un poliţist. Nemulţumit cu suma furată, acesta a pus ochii pe altă bancă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite