Poliţia irlandeză are un suspect în cazul românului omorât în bătaie într-un parc din Dublin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un suspect a fost reţinut miercuri, în cazul românului găsit mai mult mort decât viu, într-un parc din Dublin. Poliţia irlandeză a precizat doar că este vorba despre un bărbat de 30 de ani, care nu are naţionalitate irlandeză.

Vinerea 13 aprilie, în jurul orei 08:00, Ioan Artene Bob, un român de 49 de ani din Năsăud, a fost găsit mai mult mort decât viu, cu multiple răni pe tot corpul, de un trecător în Sean Walsh Park, din Dublin. 

Acesta a fost transportat la spital, însă a murit câteva ore mai târziu, din cauza unei hemoragii interne puternice. Nimeni nu poate să îşi explice ce a păţit românul, iar poliţia a făcut apel la populaţie încă de atunci să ajute cu detalii despre incident.

Ioan Artene Bob avea 49 de ani şi locuia în Dublin de ani buni. Acesta muncea în străinătate încă din anul 2000. Bărbatul a mai lucrat şi în Spania şi Germania. În urmă a lăsat un băieţel de 8 ani, pe care unul dintre fraţii bărbatului vrea să îl adopte legal. Băieţelul era crescut în România, în Năsăud, de mama bărbatului şi unul dintre fraţi.

Năsăudeanul a fost văzut ultima dată joi seara, tocmai de o apropiată a familiei, cu care s-a întâlnit să îi dea 2.600 de euro pentru a-i duce acasă, în România. 2.000 de euro au fost trimişi fratelui său, în contul unei datorii, iar 600 de euro băieţelului său.

Familia îi bănuieşte pe colegii de muncă

Banii au ajuns la destinaţie, bărbatul rămânând cu 400 de euro în buzunar, potrivit familiei sale. Ce s-a întâmplat după ce a plecat de la femeia cu care se întâlnise nimeni nu ştie. Câteva ore mai târziu, acesta a fost găsit rănit grav într-un parc important din Dublin.

Familia i-a bănuit încă de la început pe colegii săi de muncă. Fraţii bărbatului cred că aceştia l-au auzit pe năsăudean că are bani asupra sa pe care vrea să îi trimită acasă, l-au urmărit şi când l-au prins singur l-au atacat. Cei 400 de euro despre care familia ştie că îi avea la el sa nu au mai fost găsiţi dimineaţa, asupra sa. 

Deşi avea un cerc de suspecţi încă de la începutul săptămânii, abia miercuri poliţia irlandeză a reţinut un bărbat. Potrivit presei irlandeze, bărbatul are 30 de ani, este singura informaţie oferită de către oamenii legii. Acesta nu ar avea naţionalitate irlandeză, nefiind exclusă posibilitatea ca suspectul să fie tot un român.

Vă mai recomandăm:

Jaful, mobilul crimei din Irlanda. Românul găsit aproape mort ar fi fost atacat de un cunoscut, pentru câteva sute de euro

Greu de ucis. Cum a scăpat fotograful din Odessa de la o moarte sigură prin spânzurare şi împuşcare

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite