Peste 1200 de suspiciuni de fraudă la acordarea ajutoarelor sociale, semnalate de Curtea de Conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Conturi a sesizat în luna mai 1200 de suspiciuni de fraudă în acordarea ajutoarelor sociale
Curtea de Conturi a sesizat în luna mai 1200 de suspiciuni de fraudă în acordarea ajutoarelor sociale

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Asistenţă Socială, Ani Bob, a făcut cunoscut faptul că în momentul de faţă se verifică nu mai puţin de 1200 de suspiciuni de fraudă sesizate de către Curtea de Conturi. Cele mai multe vizează ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

633 de suspiciuni vizează ajutorul de încălzire, 502 alocaţia de susţinere a familiei şi 79 venitul minim garantat. Aceste suspiciuni au fost sesizate de către Curtea de Conturi a României în luna mai a acestui an.

În primul semestru al anului 2014, au fost verificate aproape 300 de suspiciuni, cele mai multe vizând alocaţia de susţinere şi indemnizaţia de creştere a copilului. Astfel, au fost sesizate 48 de suspiciuni privind acodarea ajutorul social, din care au fost confirmate 22, 123 de suspiciuni privind acordarea alocaţiei de susţinere, fiind confirmate doar 34, 113 de suspiciuni privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, din care au fost confirmate doar 18 şi 8 suspiciuni privind acordarea alocaţiei de stat pentru copii, din care au fost confirmate doar două.

Valoarea debitelor stabilite ajunge la 119.506 lei. Cea mai mare pagubă a fost făcută de către cei care au primit pe nedrept indemnizaţia de creştere a copilului, suma ajungând la 65.212 lei.



Vă mai recomandăm:

Curtea de Conturi: prime de Crăciun ilegale la Târlişua

90 de pensionari, buni de plată după ce au beneficiat ilegal de medicamente compensate

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite