Curtea de Conturi: prime de Crăciun ilegale la Târlişua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ultimului raport al Curţii de Conturi, în anul 2012, angajaţii Primăriei Târlişua au primit prime ilegale de Crăciun în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, ultimul raport al Curţii de Conturi scoate în evidenţă proasta pregătire a funcţionarilor de la primăriile din mediul rural.

Funcţionarii Primăriei Târlişua au primit prime ilegale de Crăciun în anul 2012 în valoare de 10.000 de lei, conform raportului Curţii de Conturi.

Aceasta nu este singura ilegalitate descoperită de inspectorii Curţii de Conturi, care evidenţiază în ultimul raport faptul că în mai multe primării din judeţ, în special în cele din mediul rural, înregistrările în contabilitate nu sunt în conformitate cu prevederile legale şi nu reflectă exact şi real operaţiunile financiar-contabile.

„Abaterile menţionate s-au datorat pregătirii profesionale necorespunzătoare a personalului unităţilor administrativ-teritoriale cu atribuţii pe linia conducerii contabilităţii, dar şi neorganizării şi nefuncţionării formelor de control intern şi audit intern”, se mai arată în raportul Curţii de Conturi.

Valoarea totală estimată a abaterilor la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din Bistriţa-Năsăud este de 361 de milioane de lei.



Vă mai recomandăm:

Autorităţile bistriţene nu fac eforturi să încaseze sumele din chirii şi concesiuni, potrivit ultimului raport al Curţii de Conturi

Bistriţa-Năsăud: alocaţii pentru minori decedaţi şi medicamente gratuite pentru persoane internate




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite