Peisaj de poveste în zonele muntoase din Bistriţa-Năsăud. La Valea Măriilor stratul de zăpadă trece de 10 centimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna s-a instalat în Bistiţa-Năsăud, zăpada măsurând deja 10 centimentri în zonele montane ale judeţului. Nici oraşele nu au scăpat de ninsoare, fulgii începând să-şi facă apariţia încă de la primele ore ale dimineţii.

În Valea Măriilor şi în Pasul Rotunda, stratul de zăpadă deja măsoară 10 centimetri, continuând să ningă abundent şi la această oră. De altfel, primii fulgi de nea din această toamnă şi-au făcut apariţia în mai multe zone ale judeţului, inclusiv în oraşe. 

În Bistriţa şi Beclean a început să ningă încă de dimineaţă, în Bistriţa zăpada reuşind să se depună într-un strat subţire. De la orele prânzului, ninsoarea a fost înlocuită cu lapoviţă.

Poliţiştii le atrag atenţia şoferilor să-şi echipeze autoturismele şi să conducă cu prudenţă, în timp ce jandarmii montani le recomandă turiştilor să nu e aventureze în zona Pasului Rotunda. 

„Din fericire, până acum nu au fost constatate probleme privind anumite blocaje care s-ar fi putut produce din cauza ninsorii. În acest moment ninge abundent în zona Valea Măriilor, iar jandarmii montani din Rodna ţin permanent sub obervaţie zonele în care turiştii s-ar putea confrunta cu situaţii dificile din cauza condiţiilor meteorologice”, precizează Geta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. 

Mai bine de jumătate din judeţul Bistriţa-Năsăud se află dub atenţionare de cod galben de ninsori şi vânt puternic. Atenţionarea meteorologică este valabilă până vineri la ora 09:00.

Vă mai recomandăm:

Avertizare cod galben de vânt puternic în Bucureşti şi 11 judeţe din sudul şi sud-estul ţării

Organizaţia Meteorologică Mondială: 2015 are şanse mari să fie cel mai călduros an din istoria măsurătorilor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite