O firmă italiană construieşte la Bistriţa un centru de cercetare şi un spital public-privat dedicat oncologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă italiană se pregăteşte să construiască la Bistriţa un centru de cercetare şi un spital public-privat dedicat oncologiei. Acesta va fi ridicat în zona industrială a oraşului, unde se intenţiona ridicarea unui spital regional.

Primăria Bistriţa a pus la dispoziţia unei firme italiene un teren, în zona industrială a oraşului, pentru a se ridica un centru de cercetare şi o clinică public-privată. Terenul este al municipalităţii, acesta fiind dedicat în prima fază unui spital regional, care însă nu s-a mai materializat. 

Firma italiană se numeşte Nidaco Construzioni şi este un constructor italian cu o vastă experienţă în construirea de unităţi medicale.

Clinica respectivă va avea trei specializări, oncologie generală, oncologie pediatrică şi hematologie. La cele trei specializări se va adăuga şi un centru de cercetare, care va funcţiona în aceeaşi clădire. Unitatea ar urma să se numească „Spital de tratare şi cercetare”. 

Cei doi ingineri ai societăţii italiene deja au fost în Bistriţa şi au discutat cu autorităţile locale despre cum va arăta spitalul. Unitatea spitalicească ar urma să fie administrată privat, municipalitatea urmând să deţină doar 10% din acţiuni. Primăria va fi reprezentată însă în boardul spitalului. 

Vă mai recomandăm:

În caz de catastrofă, militarii NATO ajung la spital la Bistriţa. Aparatul de sterilizat şi cel de măsurat profunzimea anesteziei i-au dat gata

Materiale revoluţionare care se autodezinfectează, testate la spitalul din Bistriţa: omoară orice bacterie timp de 10 ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite