Noul Cod Penal l-ar putea scăpa pe Jean Pădureanu de problemele cu legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Noul Cod Penal, care va intra în vigoare în data de 1 februarie 2014, l-ar putea salva pe preşedintele onorific al clubului Gloria Bistriţa de problemele cu legea care nu-i mai dau pace deja de câţiva ani. Asta pentru că se scurtează termenul de prescripţie al dosarelor.

La aproape 6 ani de la trimiterea în judecată, cel mai mare dosar de corupţie din sport, în care opt personalităţi ale fotbalului românesc, printre care şi preşedintele onorific al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu, sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave s-ar putea finaliza până să existe o decizie definitivă.

Jean Pădureanu ar putea scăpa astfel de problemele cu legea pentru că noul Cod Penal prevede scăderea pedepselor şi deci a termenelor de prescripţie. Termenul de prescripţie în acest caz ar fi de 5 ani, acesta fiind deja depăşit, cei opt fiind trimişi în judecată în urmă cu 6 ani.

În data de 12 noiembrie 2012 Curtea de Apel Bucureşti a dispus pedepse pentru cei 8 grei ai fotbalului, Jean Pădureanu fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Instanţa Supremă, care a decis definitiv să trimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

În tot acest timp, Jean Pădureanu a susţinut că este nevinovat şi că nu a greşit în transferurile care i-au adus toate aceste probleme. Potrivit oamenilor legii, cele 12 transferuri ale jucătorilor români în străinătate au cauzat o pagubă statului de 1,5 milioane de dolari.

Vă mai recomandăm:

Dosarul „Transferurilor”. Impresarul Sică Puşcoci: „Eu i-am dat lui Mihai Stoica 150.000 de dolari pentru Arhire”

Dosarul transferurilor: Mandate de aducere emise pentru Cosmin Contra, Nicolae Badea şi Sică Puşcoci


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite