Lipsa de asistenţi sociali împiedică stârpirea cerşetorismului, crede Ani Bob, şefa Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul istoric al Bistriţei este sufocat de cerşetori minori FOTO: shutterstock
Centrul istoric al Bistriţei este sufocat de cerşetori minori FOTO: shutterstock

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de miercuri s-a discutat şi problema cerşetorilor, care sufocă centrul municipiului şi nu numai. Dacă adjunctul IPJ Liviu Olariu a spus că legislaţia îi leagă de mâini pe oamenii legii, şefa Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud a precizat că numărul mic de asistenţi social a dus la această situaţie neplăcută.

„Aceşti minori care agasează cetăţenii şi turiştii sunt identificaţi, iar părinţii amendaţi. Primăriile se trezesc mai apoi că nu pot să-şi recupereze debitele. Sunt foarte mulţi care vin şi din alte judeţe sunt duşi în localitatea de domiciliu şi se întorc. Se pare că îşi găsesc o piaţă foarte bună în Bistriţa, bistriţenii sunt buni la suflet,” a precizat în cadrul Colegiului Prefectural subprefectul Ovidiu Frenţ.

Acest lucru a fost confirmat şi de către adjunctul IPJ Liviu Olariu, care a ţinut să spună că poliţia îi legitimează, îi amendează şi cam atât, legislaţia nepermiţând o altfel de intervenţie.

Potrivit şefei Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud problema este lipsa asistenţilor sociali, care nu ajung pe teren să verifice toate aceste cazuri şi să ia măsurile care se impun.

„Nu vă ascund faptul că sunt care merg în străinătate şi iau ajutor social. Nu vă ascund faptul că sunt care au două maşini în curte. Asistenţii sociali nu ajung pe teren pentru că sunt foarte puţini. Dacă ar fi mai mulţi s-ar rezolva şi problema suspiciunilor şi a cerşetorilor”, a completat Ani Bob, şefa AJPIS Bistriţa-Năsăud.



Vă mai recomandăm:

Cine sunt vinovaţii pentru existenţa cerşetorilor?

Peste 1.100 de tineri şi copii trăiesc pe stradă, în Bucureşti. Peste jumătate sunt cerşetori

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite